ABD savaş gemisi USS Mount Whitney, Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.08.2023 - 15:40, Güncelleme: 21.08.2023 - 15:40
 

ABD savaş gemisi USS Mount Whitney, Çanakkale Boğazı'ndan geçti

ABD savaş gemisi USS Mount Whitney, Çanakkale Boğazı'ndan geçti
Cemhan ŞEN/ÇANAKKKALE, (DHA)- ABD donanmasına ait USS Mount Whitney savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Gemi, Ege Denizi'ne doğru yol aldı. Marmara Denizi'nden saat 14.00'te Çanakkale Boğazı'na giriş yapan, ABD donanmasında 6'ncı Filo'ya bağlı olarak görev yapan sancak ve komuta gemisi USS Mount Whitney, boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu döndükten sonra saat 15.15'te Çanakkale önlerinde oldu. Kilitbahir köyü dağındaki 'Dur Yolcu' yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen ABD donanmasının en eski 3 gemisinden biri olan 200 metre uzunluğundaki savaş gemisi, Ege Denizi'ne doğru yol aldı. ABD savaş gemisine, Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında, güvenlik nedeniyle Türk Sahil Güvenlik botları eşlik etti. (DHA) FOTOĞRAFLI
ABD savaş gemisi USS Mount Whitney, Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Cemhan ŞEN/ÇANAKKKALE, (DHA)- ABD donanmasına ait USS Mount Whitney savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Gemi, Ege Denizi'ne doğru yol aldı.
Marmara Denizi'nden saat 14.00'te Çanakkale Boğazı'na giriş yapan, ABD donanmasında 6'ncı Filo'ya bağlı olarak görev yapan sancak ve komuta gemisi USS Mount Whitney, boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu döndükten sonra saat 15.15'te Çanakkale önlerinde oldu. Kilitbahir köyü dağındaki 'Dur Yolcu' yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen ABD donanmasının en eski 3 gemisinden biri olan 200 metre uzunluğundaki savaş gemisi, Ege Denizi'ne doğru yol aldı. ABD savaş gemisine, Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında, güvenlik nedeniyle Türk Sahil Güvenlik botları eşlik etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.