Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamadı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.08.2023 - 08:10, Güncelleme: 23.08.2023 - 08:10
 

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamadı

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamadı
Düzgün Barış DENİZ-Barış TAŞKIRAN/ANKARA, (DHA)- KAMU İşveren Heyeti ile Memur-Sen, 2024 ve 2025'teki oransal zam ve bazı tekliflerde uzlaşamazken, taraflar 11 hizmet kolunda anlaşma sağladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve yetkili sendikaların genel başkanları 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gelerek bir görüşme gerçekleştirdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, görüşme sonrasında Bakanlık önünde açıklamalarda bulundu. Yalçın, oransal zam ve bazı tekliflerde uzlaşmaya varılmadığını ve bu kapsamda Hakem Kurulu'na gidileceğini açıkladı.  Görüşmede 11 hizmet kolunda mutabak kalındığını belirten Yalçın, "7'nci Dönem Toplu Sözleşmemiz sonuçlanmış durumda. Oransal kısımda mutabakat sağlayamadık. Oransal kısım hakeme gidecek ve tahkim süreci başlayacak ama genel toplu sözleşmeye ilişkin oransal zammın dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi, 11 hizmet kolunda da mutabakatla toplu sözleşme sağlandı. Hayırlı uğurlu olsun. 11 hizmet kolunda 128 adet yeni ve revize madde var. Yani ilave kazanımların oluştuğu madde var. 291 toplum hizmet kolu, 50 tane de genel olmak üzere toplam 341 maddenin olduğu bir kazanım skalası. Memurlar açısından önemli bir süreç. Genele ilişkin üzerinde uzlaştığımız ama oransal anlamda uzlaşamadığımız için hakeme gidecek hükümler var. Masaya gelirken birçok maddeyle gelmiştik ve bunlar revize edilerek daha sonra 960 maddede tasnif edilmişti. Masada çözüm üretmek için olağanüstü gayret gösterdik. Ülkemizin şartlarını dikkate alarak olumlu yaklaşılan maddeler oldu. Daha fazla kazanım elde etmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" dedi.  'TÜRKİYE YÜZYILI'NA YAKIŞAN BİR SÜREÇ İÇERİSİNDE ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK' Çalışanları enflasyona ezdirmediklerini aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, "Kısmi uzlaşmayla 11 hizmet kolunda imzalarımızı attık. Tüm kamu görevlilerimize hayırlı olsun. Memur emeklilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Allah utandırmasın. Sayın Cumhurbaşkanmızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir süreç içerisinde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik" ifadelerinde bulundu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamadı

Düzgün Barış DENİZ-Barış TAŞKIRAN/ANKARA, (DHA)- KAMU İşveren Heyeti ile Memur-Sen, 2024 ve 2025'teki oransal zam ve bazı tekliflerde uzlaşamazken, taraflar 11 hizmet kolunda anlaşma sağladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve yetkili sendikaların genel başkanları 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gelerek bir görüşme gerçekleştirdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, görüşme sonrasında Bakanlık önünde açıklamalarda bulundu. Yalçın, oransal zam ve bazı tekliflerde uzlaşmaya varılmadığını ve bu kapsamda Hakem Kurulu'na gidileceğini açıkladı. 
Görüşmede 11 hizmet kolunda mutabak kalındığını belirten Yalçın, "7'nci Dönem Toplu Sözleşmemiz sonuçlanmış durumda. Oransal kısımda mutabakat sağlayamadık. Oransal kısım hakeme gidecek ve tahkim süreci başlayacak ama genel toplu sözleşmeye ilişkin oransal zammın dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi, 11 hizmet kolunda da mutabakatla toplu sözleşme sağlandı. Hayırlı uğurlu olsun. 11 hizmet kolunda 128 adet yeni ve revize madde var. Yani ilave kazanımların oluştuğu madde var. 291 toplum hizmet kolu, 50 tane de genel olmak üzere toplam 341 maddenin olduğu bir kazanım skalası. Memurlar açısından önemli bir süreç. Genele ilişkin üzerinde uzlaştığımız ama oransal anlamda uzlaşamadığımız için hakeme gidecek hükümler var. Masaya gelirken birçok maddeyle gelmiştik ve bunlar revize edilerek daha sonra 960 maddede tasnif edilmişti. Masada çözüm üretmek için olağanüstü gayret gösterdik. Ülkemizin şartlarını dikkate alarak olumlu yaklaşılan maddeler oldu. Daha fazla kazanım elde etmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" dedi. 
'TÜRKİYE YÜZYILI'NA YAKIŞAN BİR SÜREÇ İÇERİSİNDE ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK'
Çalışanları enflasyona ezdirmediklerini aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, "Kısmi uzlaşmayla 11 hizmet kolunda imzalarımızı attık. Tüm kamu görevlilerimize hayırlı olsun. Memur emeklilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Allah utandırmasın. Sayın Cumhurbaşkanmızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir süreç içerisinde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik" ifadelerinde bulundu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.