Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’ya gelişinin 95'inci yılı törenle kutlandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.09.2023 - 15:27, Güncelleme: 02.09.2023 - 15:27
 

Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’ya gelişinin 95'inci yılı törenle kutlandı

Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’ya gelişinin 95'inci yılı törenle kutlandı
Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)-ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesinde düzenlenen törenle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’ya gelişinin 95’ci yılı kutlandı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu'ya gelişinin 95'ci yılı nedeniyle tören düzenlendi. Törenden önce resmi daireler, askeri birlik ve karargahlar, özel işyerleri, deniz araçları ve meskenler bayrak ve Atatürk resimleri ile donatıldı. Gecede buralar aydınlatılacağı bildirildi. Atatürk'ün Gelibolu’ya gelişinin anons edilmesi ile başlayan törende, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Başkan Özacar konuşmasında, "100 yıllık bir cumhuriyetin mimarı, hür bir memleketin, çağdaş bir medeniyetin yaratıcısı Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’yu onurlandırmasının 95. yıldönümü kutlu olsun.  Öncelikle sizleri ve Büyük Atatürk’ün aziz ruhunu selamlıyorum. 95 yıl önceki ziyaretin sahibi, aynı zamanda Kuvay-i Milliye ile abideleşen cesaretin, toplumsal hayattan hukuka, şehircilikten sanata büyük bir maharetin, Cumhuriyetin getirdiği aydınlık bir düzenin sahibidir. Gelibolu’nun 95 yıl önceki misafiri, onurlu bir ulus ve tam bağımsız bir ülke için sadece Kurtuluş Savaşı’nın yeterli olmadığını görerek bu topraklarda bu kez de eğitim savaşını başlatmıştır. Bu güzel şehir Gelibolu, 95 yıl önce gelen ve bu coğrafyayı bizim kılanın sayesindedir, ciğerlerimize çektiğimiz bu hava, uğruna dövüştüğümüz hürriyet, mücadele verdiğimiz özgürlük bizimdir.  Nazımın dediği gibi; 'Dörtnala gelip Uzak Asya'dan / Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan / bu memleket, bizimdir.' Sevgili Gelibolulular, Gelibolu o gün, kendisini, Türk varlığına armağan edeni, ardından ter ve kan kokusunu, barış ve medeniyet dokusuna taşıyanı bağrına basmıştır. 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyeni en iyi şekilde ağırlamıştır" dedi. Konuşmanın ardından törene protokolün yanı sıra baz siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.(DHA) FOTOĞRAFLI
Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’ya gelişinin 95'inci yılı törenle kutlandı

Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)-ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesinde düzenlenen törenle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’ya gelişinin 95’ci yılı kutlandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu'ya gelişinin 95'ci yılı nedeniyle tören düzenlendi. Törenden önce resmi daireler, askeri birlik ve karargahlar, özel işyerleri, deniz araçları ve meskenler bayrak ve Atatürk resimleri ile donatıldı. Gecede buralar aydınlatılacağı bildirildi. Atatürk'ün Gelibolu’ya gelişinin anons edilmesi ile başlayan törende, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Başkan Özacar konuşmasında, "100 yıllık bir cumhuriyetin mimarı, hür bir memleketin, çağdaş bir medeniyetin yaratıcısı Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’yu onurlandırmasının 95. yıldönümü kutlu olsun.  Öncelikle sizleri ve Büyük Atatürk’ün aziz ruhunu selamlıyorum. 95 yıl önceki ziyaretin sahibi, aynı zamanda Kuvay-i Milliye ile abideleşen cesaretin, toplumsal hayattan hukuka, şehircilikten sanata büyük bir maharetin, Cumhuriyetin getirdiği aydınlık bir düzenin sahibidir. Gelibolu’nun 95 yıl önceki misafiri, onurlu bir ulus ve tam bağımsız bir ülke için sadece Kurtuluş Savaşı’nın yeterli olmadığını görerek bu topraklarda bu kez de eğitim savaşını başlatmıştır.

Bu güzel şehir Gelibolu, 95 yıl önce gelen ve bu coğrafyayı bizim kılanın sayesindedir, ciğerlerimize çektiğimiz bu hava, uğruna dövüştüğümüz hürriyet, mücadele verdiğimiz özgürlük bizimdir.  Nazımın dediği gibi; 'Dörtnala gelip Uzak Asya'dan / Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan / bu memleket, bizimdir.' Sevgili Gelibolulular, Gelibolu o gün, kendisini, Türk varlığına armağan edeni, ardından ter ve kan kokusunu, barış ve medeniyet dokusuna taşıyanı bağrına basmıştır. 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyeni en iyi şekilde ağırlamıştır" dedi.

Konuşmanın ardından törene protokolün yanı sıra baz siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.