Rektör Dalgar’ın İlk Düdüğü Çalması ile MAKÜ Özel Yetenek Sınavları Başladı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 05.09.2023 - 08:29, Güncelleme: 05.09.2023 - 08:29
 

Rektör Dalgar’ın İlk Düdüğü Çalması ile MAKÜ Özel Yetenek Sınavları Başladı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ve Türk Müziği Devlet Konservatuarı özel yetenek sınavları başladı.
Rektör Dalgar’ın ilk düdüğü çalması ile Spor Bilimleri Fakültesi’nde yetenek sınavları başladı. Türkiye’nin birçok ilinden gelen öğrenciler için yetenek sınavlarının başlangıcını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar gerçekleştirdi. Rektör Dalgar, öğrencilerle tek tek ilgilenerek onlara başarı dileklerinde bulundu. Sınav kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi için 2 bin 555 aday ter dökerken Türk Müziği Devlet Konservatuarı için ise 218 aday birbirleriyle yarışacak. Katılımların yoğun olduğu sınav sonrasında Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğine 40, Antrenörlük Eğitimi programına ise 90 genç yetenekli öğrenci, MAKÜ’de öğrenim görmeye hak kazanacak. Türk Müziği Ana Sanat Dalı, Türk Halk Oyunları Ana Sanat Dalı ve Müzik Teknolojisi Ana Bilim Dalı olmak üzere toplam 110 öğrencinin kabul edileceği Türk Müziği Devlet Konservatuvarı özel yetenek sınavları için ise toplam 218 aday başvuruda bulunarak MAKÜ ailesine katılmak için yeteneklerini sergiledi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ve Türk Müziği Devlet Konservatuarı özel yetenek sınavları başladı.

Rektör Dalgar’ın ilk düdüğü çalması ile Spor Bilimleri Fakültesi’nde yetenek sınavları başladı. Türkiye’nin birçok ilinden gelen öğrenciler için yetenek sınavlarının başlangıcını Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar gerçekleştirdi. Rektör Dalgar, öğrencilerle tek tek ilgilenerek onlara başarı dileklerinde bulundu.

Sınav kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi için 2 bin 555 aday ter dökerken Türk Müziği Devlet Konservatuarı için ise 218 aday birbirleriyle yarışacak.

Katılımların yoğun olduğu sınav sonrasında Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğine 40, Antrenörlük Eğitimi programına ise 90 genç yetenekli öğrenci, MAKÜ’de öğrenim görmeye hak kazanacak.

Türk Müziği Ana Sanat Dalı, Türk Halk Oyunları Ana Sanat Dalı ve Müzik Teknolojisi Ana Bilim Dalı olmak üzere toplam 110 öğrencinin kabul edileceği Türk Müziği Devlet Konservatuvarı özel yetenek sınavları için ise toplam 218 aday başvuruda bulunarak MAKÜ ailesine katılmak için yeteneklerini sergiledi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.