Türkiye ile İngiltere arasında yıllık 25 milyar poundluk işbirliği

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.09.2023 - 16:54, Güncelleme: 14.09.2023 - 16:54
 

Türkiye ile İngiltere arasında yıllık 25 milyar poundluk işbirliği

Türkiye ile İngiltere arasında yıllık 25 milyar poundluk işbirliği
İNGİLTERE, (DHA) – İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly’nin Türkiye ziyaretiyle ilgili paylaşım yapan İngiltere Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasındaki yıllık tahmini 25 milyar poundluk güvenlik ve ticaret işbirliğini sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti. İngiltere Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Türkiye, 21. yüzyılda İngiltere'nin kilit ortağıdır. Yılda tahmini 25 milyar GBP değerindeki güvenlik ve ticaret işbirliğimizi geliştirmeye kararlıyız. İki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması, karşılıklı faydalar sağlayacak ve daha güvenli, müreffeh bir Birleşik Krallık sağlayacaktır” denildi. James Cleverly ise “Bölgede yasadışı göçle mücadele ve terörle mücadele. İngiltere ve Türkiye'nin birlikte çalıştığı şey bu. Teşekkürler Hakan Fidan” açıklamasını yaptı. İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly ayrıca "İşçi Partisi AB'ye yalvaracak ve 100.000 yasadışı göçmene kapıyı açacak. İşe yaramayacak. Bu arada Muhafazakarlar da tekneleri durdurmak için müttefiklerimizle birlikte çalışıyor. Bugün tam da bunu yapmak için Türkiye'deyim" dedi.  FOTOĞRAFLI  
Türkiye ile İngiltere arasında yıllık 25 milyar poundluk işbirliği

İNGİLTERE, (DHA) – İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly’nin Türkiye ziyaretiyle ilgili paylaşım yapan İngiltere Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasındaki yıllık tahmini 25 milyar poundluk güvenlik ve ticaret işbirliğini sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Türkiye, 21. yüzyılda İngiltere'nin kilit ortağıdır. Yılda tahmini 25 milyar GBP değerindeki güvenlik ve ticaret işbirliğimizi geliştirmeye kararlıyız. İki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması, karşılıklı faydalar sağlayacak ve daha güvenli, müreffeh bir Birleşik Krallık sağlayacaktır” denildi.
James Cleverly ise “Bölgede yasadışı göçle mücadele ve terörle mücadele. İngiltere ve Türkiye'nin birlikte çalıştığı şey bu. Teşekkürler Hakan Fidan” açıklamasını yaptı. İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly ayrıca "İşçi Partisi AB'ye yalvaracak ve 100.000 yasadışı göçmene kapıyı açacak. İşe yaramayacak. Bu arada Muhafazakarlar da tekneleri durdurmak için müttefiklerimizle birlikte çalışıyor. Bugün tam da bunu yapmak için Türkiye'deyim" dedi. 

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.