Feyzullah Aktürk, dünya üçüncüsü oldu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.09.2023 - 21:28, Güncelleme: 18.09.2023 - 21:28
 

Feyzullah Aktürk, dünya üçüncüsü oldu

Feyzullah Aktürk, dünya üçüncüsü oldu
Ercan ATA, ANKARA / (DHA) - Sırbistan’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk, Gürcü rakibi Mirani Maisuradze’yi 5-3 yenerek bronz madalya kazandı. Dünya üçüncüsü olan Aktürk, serbest stilde milliler adına, Taha Akgül’den sonra 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan ikinci sporcu oldu. 2022-2023 Avrupa şampiyonu ünvanıyla, Dünya Güreş Şampiyonası'nda 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk, 2'nci turda sakatlığı nedeniyle maça çıkmayan Bulgar Ahmed Magamaev karşısında galip geldi. Çeyrek finalde ise Kazakistanlı Rızabek Aitmukhan'a teknik üstünlükle yenildi. Kazak güreşçi finale çıkınca Feyzullah, bronz madalya yoluna devam edebilmek için repesaj maçına çıktı. Bu karşılaşmada Macar rakibi Atilla Balasz Juhasz'ı (10-0) teknik üstünlükle yendi ve bronz madalya için güreşme hakkı elde etti.  Aktürk, bronz madalya ve 2024 Paris kotası alabilmek için Avrupa şampiyonalarında yendiği Gürcü rakibi Mirani Maisuradze ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk dakikaları iki sporcunun elenseleriyle puansız geçti. İlk uyarıyı pasif güreşen Maisuradze aldı. İkinci pasifi de alınca 30 saniye kuralı başladı. Feyzullah rakibine puan vermeyince 1-0 öne geçti. Devrenin bitimine saniyeler kala rakibini bastıran Aktürk, 2 puan daha alarak devreye 3-0 önde girdi. İkinci yarıya pasif başlayan Feyzullah hakemden ilk uyarıyı aldı. Ancak pasif kalınca 30 saniyelik süre başladı. Bu sürede rakibinden puan alamayınca skor 3-1 oldu. Son saniyelerde Gürcü sporcu 1 puan aldı. Aktürk minder dışına kaçtı diye isiraz edildi ve maç 3-3 oldu. Son 15 saniyede 2 puan alan Feyzullah maçı 5-3 yaptı ve bronz madalyaya uzanırken, olimpiyat kotasınıda alan sporcu oldu. (FOTOĞRAFLI)
Feyzullah Aktürk, dünya üçüncüsü oldu

Ercan ATA, ANKARA / (DHA) - Sırbistan’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk, Gürcü rakibi Mirani Maisuradze’yi 5-3 yenerek bronz madalya kazandı. Dünya üçüncüsü olan Aktürk, serbest stilde milliler adına, Taha Akgül’den sonra 2024 Paris Olimpiyatları'na kota alan ikinci sporcu oldu.
2022-2023 Avrupa şampiyonu ünvanıyla, Dünya Güreş Şampiyonası'nda 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk, 2'nci turda sakatlığı nedeniyle maça çıkmayan Bulgar Ahmed Magamaev karşısında galip geldi. Çeyrek finalde ise Kazakistanlı Rızabek Aitmukhan'a teknik üstünlükle yenildi. Kazak güreşçi finale çıkınca Feyzullah, bronz madalya yoluna devam edebilmek için repesaj maçına çıktı. Bu karşılaşmada Macar rakibi Atilla Balasz Juhasz'ı (10-0) teknik üstünlükle yendi ve bronz madalya için güreşme hakkı elde etti. 
Aktürk, bronz madalya ve 2024 Paris kotası alabilmek için Avrupa şampiyonalarında yendiği Gürcü rakibi Mirani Maisuradze ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk dakikaları iki sporcunun elenseleriyle puansız geçti. İlk uyarıyı pasif güreşen Maisuradze aldı. İkinci pasifi de alınca 30 saniye kuralı başladı. Feyzullah rakibine puan vermeyince 1-0 öne geçti. Devrenin bitimine saniyeler kala rakibini bastıran Aktürk, 2 puan daha alarak devreye 3-0 önde girdi. İkinci yarıya pasif başlayan Feyzullah hakemden ilk uyarıyı aldı. Ancak pasif kalınca 30 saniyelik süre başladı. Bu sürede rakibinden puan alamayınca skor 3-1 oldu. Son saniyelerde Gürcü sporcu 1 puan aldı. Aktürk minder dışına kaçtı diye isiraz edildi ve maç 3-3 oldu. Son 15 saniyede 2 puan alan Feyzullah maçı 5-3 yaptı ve bronz madalyaya uzanırken, olimpiyat kotasınıda alan sporcu oldu.
(FOTOĞRAFLI)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.