Kılıçdaroğlu: Maharet, beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.09.2023 - 16:24, Güncelleme: 21.09.2023 - 16:24
 

Kılıçdaroğlu: Maharet, beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir

Kılıçdaroğlu: Maharet, beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir
ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik tepki çeken hareketlerde bulunan 17 yaşındaki  A.E.S.'nin tutuklanmasıyla ilgili, "Bu çirkinliği kabul edemeyiz. Ancak maharet böyle eğitilen, böyle kandırılan, böyle beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir. Sarayın göz boyamak için yaptığı bu tutuklama, o çocuğun geleceğinden çalmaktan başka bir şeye yaramayacaktır" dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptğı açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’e yönelik hakaretler, saray iktidarının yarattığı iklimin sonucudur. Bu çirkinliği kabul edemeyiz. Ancak maharet böyle eğitilen, böyle kandırılan, böyle beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir. Sarayın göz boyamak için yaptığı bu tutuklama, o çocuğun geleceğinden çalmaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Sadece ve sadece sarayın 'düşmanlaştırma' politikasına katkı sağlayacaktır" dedi. 'VATANDAŞLIK SATMA POLİTİKASININ VARACAĞI YER BURASIDIR' Ayrıca Kuveytli bir kişinin, Atatürk'e yönelik hakaretlerini sürdürdüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, "Üstelik bu kişinin, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olduğu iddia edilmektedir. Öncelikle bu iddia, ilgili makamlarca derhal açıklığa kavuşturulmalıdır. İddia doğru olsa da olmasa da saray iktidarının para karşılığı vatandaşlık satma politikasının varacağı yer burasıdır. Türkiye Cumhuriyeti lütufla değil, kanla kurulmuştur. Ülkemizin vatandaşlığı da aynı nispette kıymetlidir. Üç-beş dolara tamah ederseniz, böyle ahlaksız kişilerin karşısında eğilirsiniz. Bunu saray iktidarı kendisine yediriyor olabilir ancak bu durum Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmaz" ifadelerini kullandı. (DHA) FOTOĞRAFLI
Kılıçdaroğlu: Maharet, beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir

ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik tepki çeken hareketlerde bulunan 17 yaşındaki  A.E.S.'nin tutuklanmasıyla ilgili, "Bu çirkinliği kabul edemeyiz. Ancak maharet böyle eğitilen, böyle kandırılan, böyle beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir. Sarayın göz boyamak için yaptığı bu tutuklama, o çocuğun geleceğinden çalmaktan başka bir şeye yaramayacaktır" dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptğı açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’e yönelik hakaretler, saray iktidarının yarattığı iklimin sonucudur. Bu çirkinliği kabul edemeyiz. Ancak maharet böyle eğitilen, böyle kandırılan, böyle beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir. Sarayın göz boyamak için yaptığı bu tutuklama, o çocuğun geleceğinden çalmaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Sadece ve sadece sarayın 'düşmanlaştırma' politikasına katkı sağlayacaktır" dedi.
'VATANDAŞLIK SATMA POLİTİKASININ VARACAĞI YER BURASIDIR'
Ayrıca Kuveytli bir kişinin, Atatürk'e yönelik hakaretlerini sürdürdüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, "Üstelik bu kişinin, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olduğu iddia edilmektedir. Öncelikle bu iddia, ilgili makamlarca derhal açıklığa kavuşturulmalıdır. İddia doğru olsa da olmasa da saray iktidarının para karşılığı vatandaşlık satma politikasının varacağı yer burasıdır. Türkiye Cumhuriyeti lütufla değil, kanla kurulmuştur. Ülkemizin vatandaşlığı da aynı nispette kıymetlidir. Üç-beş dolara tamah ederseniz, böyle ahlaksız kişilerin karşısında eğilirsiniz. Bunu saray iktidarı kendisine yediriyor olabilir ancak bu durum Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmaz" ifadelerini kullandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.