Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel Burdur’da ilk kez ekilen Maralfalfa bitki hasadını yerinde inceledi

Ekonomi (Akca Gazete) - Akca Gazete | 26.09.2023 - 11:37, Güncelleme: 26.09.2023 - 11:37
 

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel Burdur’da ilk kez ekilen Maralfalfa bitki hasadını yerinde inceledi

Bucak ve bölgesinde tarımsal ürünlerin bölgeye uyumlu olanların tespiti ve gelişimi çiftçiler ile iş birliği içerisinde olan Bucak Ziraat Odası 2020 üretim sezonundan 2023 üretim sezonu olan bu yıl da çalışmalarına devam ediyor.
Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, “ tarımsal gelişmeleri desteklemek amacıyla İlimizde ve ilçemizde ilk defa üretimi yapılmış olan maralfalfa yem bitkisi, dikiminden hasadına kadar olan tüm kontroller Bucak Ziraat Odası Ziraat Mühendislerimiz tarafından yapıldı. Üzümlübel köyünde üretimi yapılan maralfalfa yem bitkisi, çiftçimiz ile koordineli bir şekilde çalışarak bölge koşullarına adaptasyonu, kuraklığa dayanıklılık düzeyleri, suyu etkin kullanımı, yüksek verimli ve kaliteli çeşitleri, stabilite özellikleri ve parametreler arasındaki ilişkileri belirleyerek çalışmalar rapor edildi. Maralfalfa Nedir? Maralfalfa, yem bitkileri arasında yer almaktadır. Hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilerin rağbet gösterdiği marafalfa bitkisi, filotu olarak da bilinmektedir.  Maralfalfa özellikleri, Susuzluğa karşı dayanıklıdır, yılda 50 ton (da) verim elde edilmektedir, Hayvanlarda %30 et ve süt artışı olmaktadır, Yeşil ve silaj olarak yedirmeye çok uygun bir yem bitkisidir,10 yıl hasat imkanı vardır, Kardeşlenme sayısı yüksektir” dedi. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, tarımın gelişimi için her zaman sahada değerli üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. ,
Bucak ve bölgesinde tarımsal ürünlerin bölgeye uyumlu olanların tespiti ve gelişimi çiftçiler ile iş birliği içerisinde olan Bucak Ziraat Odası 2020 üretim sezonundan 2023 üretim sezonu olan bu yıl da çalışmalarına devam ediyor.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, “ tarımsal gelişmeleri desteklemek amacıyla İlimizde ve ilçemizde ilk defa üretimi yapılmış olan maralfalfa yem bitkisi, dikiminden hasadına kadar olan tüm kontroller Bucak Ziraat Odası Ziraat Mühendislerimiz tarafından yapıldı. Üzümlübel köyünde üretimi yapılan maralfalfa yem bitkisi, çiftçimiz ile koordineli bir şekilde çalışarak bölge koşullarına adaptasyonu, kuraklığa dayanıklılık düzeyleri, suyu etkin kullanımı, yüksek verimli ve kaliteli çeşitleri, stabilite özellikleri ve parametreler arasındaki ilişkileri belirleyerek çalışmalar rapor edildi.

Maralfalfa Nedir?

Maralfalfa, yem bitkileri arasında yer almaktadır. Hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilerin rağbet gösterdiği marafalfa bitkisi, filotu olarak da bilinmektedir.

 Maralfalfa özellikleri, Susuzluğa karşı dayanıklıdır, yılda 50 ton (da) verim elde edilmektedir, Hayvanlarda %30 et ve süt artışı olmaktadır, Yeşil ve silaj olarak yedirmeye çok uygun bir yem bitkisidir,10 yıl hasat imkanı vardır, Kardeşlenme sayısı yüksektir” dedi.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, tarımın gelişimi için her zaman sahada değerli üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

,

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.