KÖYÜN İMAMI NEREDE?

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 27.09.2023 - 10:29, Güncelleme: 27.09.2023 - 13:30
 

KÖYÜN İMAMI NEREDE?

Bucak ilçesinin Kestel Köyünde ve Dutderesi mahallesinde bulunan camilerde aylardır imamı yok.
Mevlid Kandili dolayısı ile dün akşam tüm islam alemi ve ülkemizde camilerde bayram havası içerisinde kandil idrak edilirken Kestel Köyünde buruk kutlama yaşandı. Kestel Köylüleri köyün kadrolu imamının aylardır başka yerlere geçici ataması ile İlçe Müftülüğü tarafından Kestel Köyü cezalandırılıyor mu? Sorusu akla geliyor. Aylardır Kestel Köyünde kadrolu imam olmasına rağmen belirli aralıklar ile birkaç gün durduktan sonra başka yerlere görevlendirme yapılmasına tepki gösteren Kestel Köylüleri “Kestel Köyünün kadrolu imamı var. Hatta imam başka yerlere görevlendirme verilmesine rağmen Kestel Köyünde oturuyor. Üstelik köyümüzün Dutderesi Mahallesinde bulunan camide aylardır imam yokluğu nedeniyle cami kapandı. Dün gece Mevlid Kandili idi. Madem köyün kadrolu imamını başka yerlere geçici göreve gönderen Bucak Müftüsü, hiç olmazsa geçici bir imam atayabilirdi. Kestel bu güne kadar böyle bir durum ile karşılaşmamıştı” diyen köylüler defalarca İlçe müftüsüne ya imamı geri ver yada yeni imam ata denilmesine karşı müftü talepleri görmezlikten gelmiştir diye yakındılar. Kestel Köylüleri “mevlid yemeklerinde dua edecek imam yok, cenazelerimizi defnedecek imam yok, cumalarımızı kıldıracak imam yok, kandil gecesinde imam yok. Bucak Müftülüğünün köyde iki tane bulunan camiye imam vermemesi, var olan imamı da geçici görev ile aylardır köyden uzaklaştırmasını kınıyoruz. Durum böyle devam ederse protesto için köyün camisine kilit vuracağız” dediler. İMAM BAŞKA KURUMA MI GÖREVLENDİRİLDİ Köylülerin iddialarına göre Kestel köyünde görevli imamın başka kuruma görevlendirme yapıldığı, geçici imam ile birkaç hafta göz boyandığını dile getiren köylüler, müftülüğün Kestel köyünü galeye bile almadığını, Kestel Köyüne milletvekillerinin sahip çıkmasını istediler. BUCAK MÜFTÜSÜ AÇIK ÇOK İMAM YOK Bucak Müftüsü İbrahim Keser Kestel Köyünde görev yapan imamın kurum değiştirdiğini, geçici imam atadıklarını, atanan imamında istifa ettiğini belirterek şöyle dedi. Kestel Köyü bizim önemli köylerimizden birisi, Kestel köyümüze benzer en az 7-8 köy yada camimizde yeterli imam olmadığı için atama yapamıyoruz. Önümüzdeki günlerde camisi olmayan yerlere imam ataması yapmayı umuyoruz” dedi.   
Bucak ilçesinin Kestel Köyünde ve Dutderesi mahallesinde bulunan camilerde aylardır imamı yok.

Mevlid Kandili dolayısı ile dün akşam tüm islam alemi ve ülkemizde camilerde bayram havası içerisinde kandil idrak edilirken Kestel Köyünde buruk kutlama yaşandı. Kestel Köylüleri köyün kadrolu imamının aylardır başka yerlere geçici ataması ile İlçe Müftülüğü tarafından Kestel Köyü cezalandırılıyor mu? Sorusu akla geliyor. Aylardır Kestel Köyünde kadrolu imam olmasına rağmen belirli aralıklar ile birkaç gün durduktan sonra başka yerlere görevlendirme yapılmasına tepki gösteren Kestel Köylüleri “Kestel Köyünün kadrolu imamı var. Hatta imam başka yerlere görevlendirme verilmesine rağmen Kestel Köyünde oturuyor. Üstelik köyümüzün Dutderesi Mahallesinde bulunan camide aylardır imam yokluğu nedeniyle cami kapandı. Dün gece Mevlid Kandili idi. Madem köyün kadrolu imamını başka yerlere geçici göreve gönderen Bucak Müftüsü, hiç olmazsa geçici bir imam atayabilirdi. Kestel bu güne kadar böyle bir durum ile karşılaşmamıştı” diyen köylüler defalarca İlçe müftüsüne ya imamı geri ver yada yeni imam ata denilmesine karşı müftü talepleri görmezlikten gelmiştir diye yakındılar. Kestel Köylüleri “mevlid yemeklerinde dua edecek imam yok, cenazelerimizi defnedecek imam yok, cumalarımızı kıldıracak imam yok, kandil gecesinde imam yok. Bucak Müftülüğünün köyde iki tane bulunan camiye imam vermemesi, var olan imamı da geçici görev ile aylardır köyden uzaklaştırmasını kınıyoruz. Durum böyle devam ederse protesto için köyün camisine kilit vuracağız” dediler.

İMAM BAŞKA KURUMA MI GÖREVLENDİRİLDİ

Köylülerin iddialarına göre Kestel köyünde görevli imamın başka kuruma görevlendirme yapıldığı, geçici imam ile birkaç hafta göz boyandığını dile getiren köylüler, müftülüğün Kestel köyünü galeye bile almadığını, Kestel Köyüne milletvekillerinin sahip çıkmasını istediler.

BUCAK MÜFTÜSÜ AÇIK ÇOK İMAM YOK

Bucak Müftüsü İbrahim Keser Kestel Köyünde görev yapan imamın kurum değiştirdiğini, geçici imam atadıklarını, atanan imamında istifa ettiğini belirterek şöyle dedi. Kestel Köyü bizim önemli köylerimizden birisi, Kestel köyümüze benzer en az 7-8 köy yada camimizde yeterli imam olmadığı için atama yapamıyoruz. Önümüzdeki günlerde camisi olmayan yerlere imam ataması yapmayı umuyoruz” dedi.   

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.