ÇELENK ATIKLARINDAN GÜBRE, GÜBREDEN İNCİRİ FİDANI YETİŞTİRİLDİ

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 29.09.2023 - 08:43, Güncelleme: 29.09.2023 - 08:43
 

ÇELENK ATIKLARINDAN GÜBRE, GÜBREDEN İNCİRİ FİDANI YETİŞTİRİLDİ

Kocaaliler Belediyesi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile yaptığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen sosyal gelişim projesi meyvelerini vermeye başladı.
Kocaaliler Beldesinde Avrupa ülkelerine ihraç edilen çelenklerin atıklarını değerlendirmek için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliği ile hazırlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da desteklenen projede çelenk atıklarının doğaya en iyi şekilde kazandırılması için hazırladığı proje meyvesini vermeye başladı. Çelenk atıkları öğütücü makinalarda öğütüldükten sonra toprağa dönüştürüldükten sonra torbalara doldurularak melli inciri fidesi oluşması için dikim gerçekleştiriliyor. Dikelen Melli inciri fideleri boy boy olurken doğada toprak ile buluşma noktasına geldi.     Kocaaliler Belediye Başkanı Selahattin Gökçe “Bu günden sonra MELLİ İncir Çekirdeği Kadın Kooperatifimizin değerli ortaklarının marifetleriyle beldemizde üretilen ÇELENK artıkları toprak düzenleyici gübre olacak mellimiz kazanacak doğamız kazanacak. Projenin başından sonuna emeği geçen çaba harcayan katkı sunan başta Sanayi ve teknoloji bakanımıza sayın valimize  Baka genel sekreterimiz ve çalışma arkadaşları baka Burdur koordinatörü ve çalışma arkadaşları Bucak halk eğitim merkezi Müdürümüz, İlçe tarım müdürlüğü projenin hazırlanmasından uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kocaaliler Belediyesi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile yaptığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen sosyal gelişim projesi meyvelerini vermeye başladı.

Kocaaliler Beldesinde Avrupa ülkelerine ihraç edilen çelenklerin atıklarını değerlendirmek için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliği ile hazırlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da desteklenen projede çelenk atıklarının doğaya en iyi şekilde kazandırılması için hazırladığı proje meyvesini vermeye başladı. Çelenk atıkları öğütücü makinalarda öğütüldükten sonra toprağa dönüştürüldükten sonra torbalara doldurularak melli inciri fidesi oluşması için dikim gerçekleştiriliyor. Dikelen Melli inciri fideleri boy boy olurken doğada toprak ile buluşma noktasına geldi.    

Kocaaliler Belediye Başkanı Selahattin Gökçe “Bu günden sonra MELLİ İncir Çekirdeği Kadın Kooperatifimizin değerli ortaklarının marifetleriyle beldemizde üretilen ÇELENK artıkları toprak düzenleyici gübre olacak mellimiz kazanacak doğamız kazanacak. Projenin başından sonuna emeği geçen çaba harcayan katkı sunan başta Sanayi ve teknoloji bakanımıza sayın valimize  Baka genel sekreterimiz ve çalışma arkadaşları baka Burdur koordinatörü ve çalışma arkadaşları Bucak halk eğitim merkezi Müdürümüz, İlçe tarım müdürlüğü projenin hazırlanmasından uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.