Afyonkarahisar'da 12 hayvanın ölümünde 'zehirlenme' şüphesi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.12.2021 - 11:59, Güncelleme: 10.12.2021 - 11:59
 

Afyonkarahisar'da 12 hayvanın ölümünde 'zehirlenme' şüphesi

Afyonkarahisar'da 12 hayvanın ölümünde 'zehirlenme' şüphesi
İlyas Kaan TAYTAK/ AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Akkonak köyünde, farklı noktalara kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bırakıldığı öne sürülen ve zehirli olduğu düşünülen yiyeceklerden dolayı 1'i gebe 5 köpek, 6 kedi ile 1 tavuk öldü. Çay ilçesi Akkonak köyünde İskender Öztürk, beslemek için yanına gittiği köpeğini hareketsiz yatarken buldu. Öztürk, daha sonra okul bahçesinde 6 kedi ve 1 tavuk, santral çevresinde de 4 köpeğin hareketsiz yattığını fark etti. Öztürk'ün ihbarıyla köye gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin incelemesinde, hayvanların yaralarının olmadığı, zehirlenme nedeniyle ölmüş olabilecekleri değerlendirildi. KÖPEK 10 GÜN SONRA DOĞUM YAPACAKMIŞ Sokak hayvanlarının yanında kendi köpeğinin de zehirlendiğini anlatan İskender Öztürk, "Sabah kalktığımda 10 gün sonra doğum yapacak köpeğimin cansız bedenini buldum. Markete giderken okulun bahçesinde 6 kedi ve 1 tavuk öldüğünü gördüm. Marketin yanında 2, santralin yanında da 2 köpeğin öldüğünü gördüm. Yetkililerden yardım istedim. Tavuk çöpten yiyecek alıyordu. Anında zehir aldı, öldü. Köyün 5 bölgesinde çöp konteyneri yakınında zehir bırakılarak hayvanlar can çekişerek vahşice katledilmiş" diye konuştu. Öte yandan daha önce yine Çay'a bağlı Çayırpınar köyünde, 30 köpek ile belediyeye ait hayvan besleme yerinde 2 köpeğin zehirlendiği belirtildi. FOTOĞRAFLI
Afyonkarahisar'da 12 hayvanın ölümünde 'zehirlenme' şüphesi

İlyas Kaan TAYTAK/ AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Akkonak köyünde, farklı noktalara kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bırakıldığı öne sürülen ve zehirli olduğu düşünülen yiyeceklerden dolayı 1'i gebe 5 köpek, 6 kedi ile 1 tavuk öldü.
Çay ilçesi Akkonak köyünde İskender Öztürk, beslemek için yanına gittiği köpeğini hareketsiz yatarken buldu. Öztürk, daha sonra okul bahçesinde 6 kedi ve 1 tavuk, santral çevresinde de 4 köpeğin hareketsiz yattığını fark etti. Öztürk'ün ihbarıyla köye gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin incelemesinde, hayvanların yaralarının olmadığı, zehirlenme nedeniyle ölmüş olabilecekleri değerlendirildi.
KÖPEK 10 GÜN SONRA DOĞUM YAPACAKMIŞ
Sokak hayvanlarının yanında kendi köpeğinin de zehirlendiğini anlatan İskender Öztürk, "Sabah kalktığımda 10 gün sonra doğum yapacak köpeğimin cansız bedenini buldum. Markete giderken okulun bahçesinde 6 kedi ve 1 tavuk öldüğünü gördüm. Marketin yanında 2, santralin yanında da 2 köpeğin öldüğünü gördüm. Yetkililerden yardım istedim. Tavuk çöpten yiyecek alıyordu. Anında zehir aldı, öldü. Köyün 5 bölgesinde çöp konteyneri yakınında zehir bırakılarak hayvanlar can çekişerek vahşice katledilmiş" diye konuştu.
Öte yandan daha önce yine Çay'a bağlı Çayırpınar köyünde, 30 köpek ile belediyeye ait hayvan besleme yerinde 2 köpeğin zehirlendiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.