AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlad

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 23.11.2022 - 09:50, Güncelleme: 23.11.2022 - 09:50
 

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlad

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlad
Milletvekili Yasin Uğur mesajında: Öncelikle Gaziantep Karkamış’ta roketli saldırı sonucu şehit olan Ayşenur Alkan öğretmenimize ve Hasan Karataş evladımıza Allahtan rahmet; kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli, dünyanın her yerinde en itibarlı ve onurlu mesleklerin başında yer almaktadır. Öğretmenlerimiz, geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi ve fedakârlıkla, bilim ve teknolojiyi kullanan, insana saygılı, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerini bilen, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan çağdaş bireyler olarak yetiştiren ve bu doğrultuda geleceğe hazırlayan kutsal bir görevin mensuplarıdır. Yüce dinimizde de öğrenmek ve okumak ilk ve önemli bir emirdir. Hz. Ali (r.a)’nin  “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle, öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu bizlere işaret etmiştir.  Tarihin her döneminde öğretmenlerine en üstün değeri veren bir medeniyetin mensupları olarak bizler de bu mukaddes mesleğin saygınlığının korunması için gayret göstermeliyiz.  Bu duygu ve düşüncelerimle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.
AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlad

Milletvekili Yasin Uğur mesajında:

Öncelikle Gaziantep Karkamış’ta roketli saldırı sonucu şehit olan Ayşenur Alkan öğretmenimize ve Hasan Karataş evladımıza Allahtan rahmet; kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun.

Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.

Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli, dünyanın her yerinde en itibarlı ve onurlu mesleklerin başında yer almaktadır. Öğretmenlerimiz, geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi ve fedakârlıkla, bilim ve teknolojiyi kullanan, insana saygılı, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerini bilen, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan çağdaş bireyler olarak yetiştiren ve bu doğrultuda geleceğe hazırlayan kutsal bir görevin mensuplarıdır.

Yüce dinimizde de öğrenmek ve okumak ilk ve önemli bir emirdir. Hz. Ali (r.a)’nin  “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle, öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu bizlere işaret etmiştir. 

Tarihin her döneminde öğretmenlerine en üstün değeri veren bir medeniyetin mensupları olarak bizler de bu mukaddes mesleğin saygınlığının korunması için gayret göstermeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerimle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.