BURDUR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN ASAYİŞ ÇALIŞMASI

Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklamada,  İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 01 – 08 Aralık 2023 tarihleri arasında İlimiz genelinde genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suç ve suçlularla mücadele edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda;

 

•    (5) adet ruhsatsız av tüfeği,

•    (1) adet kesici delici alet (bıçak, çakı vb.) ele geçirilmiştir.

 

Mal varlığına karşı işlenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaşlarımızın maddi zararlarının giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda;

 

•   Meydana gelen (7) hırsızlık olayının tamamı aydınlatılmış ve olaya karışan (5) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır.

•    Meydana gelen (8) Dolandırıcılık olayının tamamı aydınlatılmış ve olaya karışan (5) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır.

 

 Aranan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda;

 

•   Farklı suçlardan (Hırsızlık, Kasten Yaralama, Tehdit vb.) aranması olan toplamda (29) şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, (15) şahıs tutuklanmış, (14) şahıs serbest bırakılmıştır.

    Ayrıca yakalanan bu şahıslardan, (13) şahıs hakkında farklı illerden aranma kaydının bulunduğu tespit edilmiş ve ilimizde yakalanması sağlanmıştır.

  Yakalanan şahıslardan “Hırsızlık” suçundan 17 yıl 1 ay hapis cezasıyla aranan (1) şahıs, “Karşılıksız Çek Keşide Etme” suçundan 3 yıl 15 gün hapis cezasıyla aranan (1) şahıs, “Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek” suçundan 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan (1) şahıs ve “Silahla Tehdit” suçundan 4 yıl hapis cezasıyla aranan (1) şahıs tutuklanarak cezaevine sevk edildi.