VALİ ÖKSÜZ, TOP DİKİM ATÖLYESİ'NDE İNCELEMEDE BULUNDU

Fifa standartlarında üretilen topların dikim süreciyle ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Öksüz, kadın istihdamına katkı sağlayan bu örnek projede emeği geçenleri tebrik ederek, el emeği ile aile ekonomisine katkı sağlayan kadınları kutladı.

 

Atölyedeki üretim alanlarını gezerek incelemede bulunan Vali Öksüz, Kooparatif Başkanı Aysel Özcan'dan çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

 

Kadınlardan oluşan kooperatifin çatısı altında 16 kişinin kooperatif binasında 100 kişininde evinde olmak üzere 116 kişinin top dikimi yaptığı bilgisini veren Özcan, Türkiye genelindeki; üniversitelere, ilkokul ve ortaokullara top gönderdiklerini dile getirdi. Ayrıca Fransa, Almanya ve Avusturalya ülkelerine top gönderdiklerini ifade eden Özcan, resimli, yazılı hediyelik toplar ürettiklerini kaydederek yakın zamanda Amerikan Futbolu Topu üretimine başlayacaklarını söyledi.

 

Ziyaret sırasında yaptığı değerlendirmede kadın kooperatiflerinin önemine dikkat çeken Vali Öksüz, üretimin her alanında kadınların önemli başarılara imza attığını ifade ederek, bu örnek projenin de kadınların ellerinde hayat bulmasının çok anlamlı olduğunu söyledi. Tüm kooperatif üyelerini tebrik ederek, başarılar diledi.