Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer vermiştir

Mesai arkadaşı olarak gördüğüm Basın Mensuplarının, içinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden birisini ifa ettiklerini vurgulamak işitiyorum.

Kamuoyunun ve vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini gündeme taşıyarak, günlük hayat içerisinde, yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlayan Gazeteciler, aynı zamanda bir kamu hizmetini yerine getirmekteler.

Bu doğrultuda, meslek ilkeleri ve halkımızın hassasiyetlerini dikkate alarak, tarafsız ve doğru haberciliği yayın anlayışı olarak benimseyen; kar, kış, sıcak, soğuk, demeden gecesini gündüzüne katarak çalışan, demokrasimize katkıda bulunan bütün gazeteci arkadaşlarımıza ortaya koydukları büyük emek dolayısıyla teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu anlamlı günün; tüm emekçi çalışan gazetecilerin sorunlarına çözüm üretilmesi, çalışma ve sosyal haklarının iyileştirilmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygular içerisinde, başta İlimizde birlikte çalıştığımız gazeteci arkadaşlarımız olmak üzere, bütün çalışan gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü” kutluyor, Aileleri ile birlikte, sağlık içerisinde mutlu huzurlu yarınlar diliyorum.