Antalya'nın iki ilçesinde sel felaketi; otomobiller sürüklendi, seralar su altında kaldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.12.2022 - 09:34, Güncelleme: 12.12.2022 - 09:34
 

Antalya'nın iki ilçesinde sel felaketi; otomobiller sürüklendi, seralar su altında kaldı

Antalya'nın iki ilçesinde sel felaketi; otomobiller sürüklendi, seralar su altında kaldı
  KRİZ MASASI OLUŞTURULDU ​Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde büyük hasara yol açan sel nedeniyle Antalya Valiliği'nce kriz masası oluşturuldu. Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de sel bölgesine hareket etti. Bölgeye ulaşan AFAD ve DSİ ekipleri ise çalışmalara başladı. Kumluca ilçesinde 3 derenin taşması sonucu pek çok aracın denize doğru sürüklendiği belirtildi. Kumluca içerisinden geçen Antalya- Kaş kara yolu trafiğe kapatıldı, araçlar köy yollarına yönlendirildi. Şehir dışından gelen araçların ise ilçe merkezine girişine izin verilmiyor. ARAÇLAR BİRBİRİNİN ÜZERİNE ÇIKTI Şiddetli yağış sonrası Eski Cami Mahallesi'ndeki Halil Şıvgın Bulvarı'nda ciddi zarar oluştu. 1 metre kadar yükselen sular nedeniyle çok sayıda iş yeri ile evi su bastı. Binaların zemin ve giriş katları sel suları ile doldu. Bulvar ile bağlantı yollarında park halinde bulunan çok sayıda araç da sel sularıyla sürüklendi. Bazı ağaçlar kökünden sökülürken, iş yerlerindeki eşyalar sel suları ile birlikte yola çıktı. Park halindeki araçların ise birbirinin üzerine çıktığı görüldü. Trafiğe kapatılan Halil Şıvgın Bulvarı'ndaki araçların kaldırılması için ise çalışma başlatıldı. Evlerde mahsur kalanların yardımına çevredekiler koşarken, iş yeri sahipleri sel sularını tahliye etmeye çalışıyor. 'BELİM BOYUNDA SU VARDI' İş yeri sahibi Mehmet Akdinç, "Saat 01.00 sıralarında yağmur başladı. Saat 03.00 civarlarında ise dükkanımıza doğru geldi. Dükkanımız su içinde. Su bayağı yükseldi ve mallarımız su içinde bulunuyor" dedi. Gürcan Gökkaya ise "Belim boyunda su vardı. Motosiklet, araba ne varsa gitti" diye konuştu. Melih Salu da "Araba ileride kahvenin önündeydi, oradan sürüklenerek, 300 metre ileriye geldi. Su akışı, insan boyu kadar vardı" dedi. Ayşe Sıkı da şunları söyledi: "Komşularım haber verdi. Bizim haberimiz yoktu. Geldik, bir baktık her şey mahvolmuş, gitmiş. Akşamdan bu yana temizlikle uğraşıyorum, boyum kadar su çıktı. Dükkan da depo da gitti. Her şeyim bitti, her şey kiraydı. Gittik, bittik biz. Bizi kim kurtaracak" diyerek gözyaşı döktü. (DHA) Tolga YILDIRIM- Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA) FOTOĞRAFLI  
Antalya'nın iki ilçesinde sel felaketi; otomobiller sürüklendi, seralar su altında kaldı

 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
​Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde büyük hasara yol açan sel nedeniyle Antalya Valiliği'nce kriz masası oluşturuldu. Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de sel bölgesine hareket etti. Bölgeye ulaşan AFAD ve DSİ ekipleri ise çalışmalara başladı. Kumluca ilçesinde 3 derenin taşması sonucu pek çok aracın denize doğru sürüklendiği belirtildi. Kumluca içerisinden geçen Antalya- Kaş kara yolu trafiğe kapatıldı, araçlar köy yollarına yönlendirildi. Şehir dışından gelen araçların ise ilçe merkezine girişine izin verilmiyor.
ARAÇLAR BİRBİRİNİN ÜZERİNE ÇIKTI
Şiddetli yağış sonrası Eski Cami Mahallesi'ndeki Halil Şıvgın Bulvarı'nda ciddi zarar oluştu. 1 metre kadar yükselen sular nedeniyle çok sayıda iş yeri ile evi su bastı. Binaların zemin ve giriş katları sel suları ile doldu. Bulvar ile bağlantı yollarında park halinde bulunan çok sayıda araç da sel sularıyla sürüklendi. Bazı ağaçlar kökünden sökülürken, iş yerlerindeki eşyalar sel suları ile birlikte yola çıktı. Park halindeki araçların ise birbirinin üzerine çıktığı görüldü. Trafiğe kapatılan Halil Şıvgın Bulvarı'ndaki araçların kaldırılması için ise çalışma başlatıldı. Evlerde mahsur kalanların yardımına çevredekiler koşarken, iş yeri sahipleri sel sularını tahliye etmeye çalışıyor.
'BELİM BOYUNDA SU VARDI'
İş yeri sahibi Mehmet Akdinç, "Saat 01.00 sıralarında yağmur başladı. Saat 03.00 civarlarında ise dükkanımıza doğru geldi. Dükkanımız su içinde. Su bayağı yükseldi ve mallarımız su içinde bulunuyor" dedi. Gürcan Gökkaya ise "Belim boyunda su vardı. Motosiklet, araba ne varsa gitti" diye konuştu. Melih Salu da "Araba ileride kahvenin önündeydi, oradan sürüklenerek, 300 metre ileriye geldi. Su akışı, insan boyu kadar vardı" dedi. Ayşe Sıkı da şunları söyledi:
"Komşularım haber verdi. Bizim haberimiz yoktu. Geldik, bir baktık her şey mahvolmuş, gitmiş. Akşamdan bu yana temizlikle uğraşıyorum, boyum kadar su çıktı. Dükkan da depo da gitti. Her şeyim bitti, her şey kiraydı. Gittik, bittik biz. Bizi kim kurtaracak" diyerek gözyaşı döktü. (DHA)

Tolga YILDIRIM- Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.