ATSO'da karar günü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.10.2022 - 11:50, Güncelleme: 06.10.2022 - 11:50
 

ATSO'da karar günü

ATSO'da karar günü
  Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 1 Ekim Cumartesi günü seçilen 117 meclis üyesinin, önümüzdeki 4 yıl görev alacak olan yeni yönetim kurulu başkanı ve üyelerini belirleyeceği seçim, 7 Ekim Cuma günü yapılacak. Mecliste, son verilere göre 57 üye Davut Çetin'in kırmızı listelerinde, 53 üye Ali Bahar'ın mavi listelerinde, 7 üye de bağımsız görünüyor. En az 59 üyenin oyunu alan aday ATSO'nun yeni başkanı olacak. Antalya'nın en büyük sivil toplum örgütü ATSO'nun 1 Ekim Cumartesi günü Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nca gerçekleştirilen seçimlerinde, önümüzdeki dört yıl görev alacak 49 meslek komitesindeki 283 meslek komite üyesi ve 117 meclis üyesi belirlendi. Meclis ve komite üyelerinin belirlendiği seçimin ilk aşamasında 22 bin 843 seçmenden 90'ı geçersiz, 13 bin 628 üye 76 sandıkta oy kullandı. 117 ÜYENİN KARAR GÜNÜ Kırmızı listelerle ATSO Başkanı Davut Çetin, mavi listelerle de Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar'ın aday olduğu yarışta, düğüm 7 Ekim Cuma günü çözülecek. ATSO Hizmet Binası'nda gerçekleşecek seçimde 117 meclis üyesi ATSO'nun yeni dönemindeki 4 yıl süreyle görev alacak olan toplam 11 kişilik yönetim kurulu üyelerini ve başkanı belirleyecek. Yeni başkan ve yönetim kurulu için 117 üyeden en az 59 üyenin oyunun alınması gerekiyor. RENKLER KAFA KARIŞTIRDI İki adayın kırmızı ve mavi renklerinin dışında, seçime bazı meslek gruplarında tek liste ve farklı renk listelerle katılıp, kazanan gruplar oldu. Liste renklerindeki farklılıklar, tartışmalara ve karışıklığa yol açtı. Ancak turuncu listeyle kazanan 6'ncı Grup Tarımsal Ürünlerin Ticareti Meslek Komitesi'nde 3 meclis üyesi, beyaz listeyle kazanan 23'üncü Grup Elektronik Ürünler ve Telekomünikasyon Meslek Komitesi'nin 2 meclis üyesi, başından beri kırmızı listelerde olduklarını açıkladı. Yeşil renkle seçimi kazanan 16'ncı Grup Kozmetik ve Kişisel Bakım Meslek Komitesi'ndeki 2 üye de mavi listeye geçtiğini açıkladı. 3'üncü Grup Madencilik Meslek Komitesi'nde ise mavi listeden asil bir adayın seçilme yeterliliği bulunmadığı tespiti üzerine, yerine kırmızı listeden asil aday meclis üyesi seçildi. 57 KIRMIZI, 53 MAVİ, 7 BAĞIMSIZ Bu açıklamalara göre, Davut Çetin'in kırmızı listesini destekleyen meclis üye sayısı 57 görünürken, Ali Bahar'ın mavi listesini destekleyen meclis üye sayısı ise 53 görünüyor. İki adaya desteğini açıkça ortaya koyan toplam 110 meclis üyesi dışında bağımsız olarak ifade edilen 7 meclis üyesi bulunuyor. Fuşya renkli 3 meclis üyesine sahip 9'uncu Grup Tekstil Meslek Komitesi, kırmızı beyaz renkli 2 meclis üyesine sahip 25'inci Grup Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi, yeşil renkli 2 meclis üyesine sahip 39'uncu Grup Bankalar, Finansal Hizmetler ve Döviz Büroları Meslek Komitesi bağımsız olarak ifade edilen grupları oluşturuyor. FOTOĞRAFLI
ATSO'da karar günü

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 1 Ekim Cumartesi günü seçilen 117 meclis üyesinin, önümüzdeki 4 yıl görev alacak olan yeni yönetim kurulu başkanı ve üyelerini belirleyeceği seçim, 7 Ekim Cuma günü yapılacak. Mecliste, son verilere göre 57 üye Davut Çetin'in kırmızı listelerinde, 53 üye Ali Bahar'ın mavi listelerinde, 7 üye de bağımsız görünüyor. En az 59 üyenin oyunu alan aday ATSO'nun yeni başkanı olacak.
Antalya'nın en büyük sivil toplum örgütü ATSO'nun 1 Ekim Cumartesi günü Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nca gerçekleştirilen seçimlerinde, önümüzdeki dört yıl görev alacak 49 meslek komitesindeki 283 meslek komite üyesi ve 117 meclis üyesi belirlendi. Meclis ve komite üyelerinin belirlendiği seçimin ilk aşamasında 22 bin 843 seçmenden 90'ı geçersiz, 13 bin 628 üye 76 sandıkta oy kullandı.
117 ÜYENİN KARAR GÜNÜ
Kırmızı listelerle ATSO Başkanı Davut Çetin, mavi listelerle de Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar'ın aday olduğu yarışta, düğüm 7 Ekim Cuma günü çözülecek. ATSO Hizmet Binası'nda gerçekleşecek seçimde 117 meclis üyesi ATSO'nun yeni dönemindeki 4 yıl süreyle görev alacak olan toplam 11 kişilik yönetim kurulu üyelerini ve başkanı belirleyecek. Yeni başkan ve yönetim kurulu için 117 üyeden en az 59 üyenin oyunun alınması gerekiyor.
RENKLER KAFA KARIŞTIRDI
İki adayın kırmızı ve mavi renklerinin dışında, seçime bazı meslek gruplarında tek liste ve farklı renk listelerle katılıp, kazanan gruplar oldu. Liste renklerindeki farklılıklar, tartışmalara ve karışıklığa yol açtı. Ancak turuncu listeyle kazanan 6'ncı Grup Tarımsal Ürünlerin Ticareti Meslek Komitesi'nde 3 meclis üyesi, beyaz listeyle kazanan 23'üncü Grup Elektronik Ürünler ve Telekomünikasyon Meslek Komitesi'nin 2 meclis üyesi, başından beri kırmızı listelerde olduklarını açıkladı. Yeşil renkle seçimi kazanan 16'ncı Grup Kozmetik ve Kişisel Bakım Meslek Komitesi'ndeki 2 üye de mavi listeye geçtiğini açıkladı. 3'üncü Grup Madencilik Meslek Komitesi'nde ise mavi listeden asil bir adayın seçilme yeterliliği bulunmadığı tespiti üzerine, yerine kırmızı listeden asil aday meclis üyesi seçildi.
57 KIRMIZI, 53 MAVİ, 7 BAĞIMSIZ
Bu açıklamalara göre, Davut Çetin'in kırmızı listesini destekleyen meclis üye sayısı 57 görünürken, Ali Bahar'ın mavi listesini destekleyen meclis üye sayısı ise 53 görünüyor. İki adaya desteğini açıkça ortaya koyan toplam 110 meclis üyesi dışında bağımsız olarak ifade edilen 7 meclis üyesi bulunuyor.
Fuşya renkli 3 meclis üyesine sahip 9'uncu Grup Tekstil Meslek Komitesi, kırmızı beyaz renkli 2 meclis üyesine sahip 25'inci Grup Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi, yeşil renkli 2 meclis üyesine sahip 39'uncu Grup Bankalar, Finansal Hizmetler ve Döviz Büroları Meslek Komitesi bağımsız olarak ifade edilen grupları oluşturuyor.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.