Ayağının kesileceği endişesiyle geldiği Antalya'da sağlığına kavuştu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.06.2022 - 11:50, Güncelleme: 14.06.2022 - 11:50
 

Ayağının kesileceği endişesiyle geldiği Antalya'da sağlığına kavuştu

Ayağının kesileceği endişesiyle geldiği Antalya'da sağlığına kavuştu
  ANTALYA, (DHA) - KIRGIZİSTAN'da yaşayan Ablat Kozhaev (54), ülkesinde damar tıkanıklığı nedeniyle ayağının kesileceğini duyunca son çare olarak Türkiye'ye gelmek istedi. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde uygulanan 3 seanslık tedavi ile sağlığına kavuşan Kozhaev, “Böyle bir doktor bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi. Kırgızistan'da damar tıkanıklığı nedeniyle ayağının kesileceğini öğrendikten sonra son çare olarak Türkiye'ye gelip Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde görevli Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Duman'a başvuran Ablat Kozhaev, uygulanan 3 seanslık tedavi ile sağlığına kavuştu. Ayaklarının kesileceğini beklerken hastaneden yürüyerek taburcu olan Kozhaev, doktoruna ve hastane ekibine teşekkür etti. KENDİ HALİNDE YÜRÜYEBİLİYOR Doç. Dr. Enes Duman, “Hastamızın sol ayakta yürümekte zorluk, ağrı ve ciddi his kaybı vardı. Orada yapılan müdahalelerde damar tıkanıklığı olduğu ve ayağının kesileceği söylenmiş. Hastamız, bunun üzerine bize başvurdu. Biz de kendisiyle konuştuk, anjiyografi eşliğinde bu tıkanıklığı açabileceğimizi söyledik. Anjiyografi yaptık. Diz altında sol tarafta bütün damarlar tıkalıydı. Tedavi edilmezse ayak kesilecekti. Biz de Girişimsel Radyoloji ünitemizde, ekip arkadaşlarımız ile birlikte damarları açtık. Buz gibi olan ayağı sıcacık hale getirdik. Hastamız koltuk değneği ile yürüyordu artık kendi halinde yürüyebiliyor" diye konuştu. NORMAL HAYATINA GERİ DÖNDÜ Hastanın tedavi sürecine değinen Doç. Dr. Duman, “3 ayrı seans yaptık. Her bir seans yaklaşık 1 saat sürdü. Açık ameliyat yapmadan sadece kasıkta küçük bir iğne deliğinden girerek tedavisini gerçekleştirdik. Hastamız çok mutlu oldu. Kendisi ve yakınları bizlere teşekkürlerini iletti. Ayağı kesilecekti, normal hayatına geri döndü. Hastamız en kısa sürede memleketine dönecek. Geçmeyen ayak yaraları olan, diyabet hastalarının gelişimsel radyologlar tarafından damarlarının kontrol edilmesi ve gerekirse önce anjiyografi eşliğinde tedavilerinin yapılabileceğini unutmamaları gerekiyor" şeklinde konuştu. Tedavisi dolayısıyla mutluluğunu dile getiren Ablat Kozhaev ise “Kırgızistan'dan Türkiye'ye selam getirdim. Çok teşekkür ediyorum. Böyle bir doktor bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" ifadelerini kullandı. FOTOĞRAFLI
Ayağının kesileceği endişesiyle geldiği Antalya'da sağlığına kavuştu

 

ANTALYA, (DHA) - KIRGIZİSTAN'da yaşayan Ablat Kozhaev (54), ülkesinde damar tıkanıklığı nedeniyle ayağının kesileceğini duyunca son çare olarak Türkiye'ye gelmek istedi. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde uygulanan 3 seanslık tedavi ile sağlığına kavuşan Kozhaev, “Böyle bir doktor bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

Kırgızistan'da damar tıkanıklığı nedeniyle ayağının kesileceğini öğrendikten sonra son çare olarak Türkiye'ye gelip Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde görevli Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Duman'a başvuran Ablat Kozhaev, uygulanan 3 seanslık tedavi ile sağlığına kavuştu. Ayaklarının kesileceğini beklerken hastaneden yürüyerek taburcu olan Kozhaev, doktoruna ve hastane ekibine teşekkür etti.

KENDİ HALİNDE YÜRÜYEBİLİYOR

Doç. Dr. Enes Duman, “Hastamızın sol ayakta yürümekte zorluk, ağrı ve ciddi his kaybı vardı. Orada yapılan müdahalelerde damar tıkanıklığı olduğu ve ayağının kesileceği söylenmiş. Hastamız, bunun üzerine bize başvurdu. Biz de kendisiyle konuştuk, anjiyografi eşliğinde bu tıkanıklığı açabileceğimizi söyledik. Anjiyografi yaptık. Diz altında sol tarafta bütün damarlar tıkalıydı. Tedavi edilmezse ayak kesilecekti. Biz de Girişimsel Radyoloji ünitemizde, ekip arkadaşlarımız ile birlikte damarları açtık. Buz gibi olan ayağı sıcacık hale getirdik. Hastamız koltuk değneği ile yürüyordu artık kendi halinde yürüyebiliyor" diye konuştu.

NORMAL HAYATINA GERİ DÖNDÜ

Hastanın tedavi sürecine değinen Doç. Dr. Duman, “3 ayrı seans yaptık. Her bir seans yaklaşık 1 saat sürdü. Açık ameliyat yapmadan sadece kasıkta küçük bir iğne deliğinden girerek tedavisini gerçekleştirdik. Hastamız çok mutlu oldu. Kendisi ve yakınları bizlere teşekkürlerini iletti. Ayağı kesilecekti, normal hayatına geri döndü. Hastamız en kısa sürede memleketine dönecek. Geçmeyen ayak yaraları olan, diyabet hastalarının gelişimsel radyologlar tarafından damarlarının kontrol edilmesi ve gerekirse önce anjiyografi eşliğinde tedavilerinin yapılabileceğini unutmamaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Tedavisi dolayısıyla mutluluğunu dile getiren Ablat Kozhaev ise “Kırgızistan'dan Türkiye'ye selam getirdim. Çok teşekkür ediyorum. Böyle bir doktor bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.