BAHARIN HABERCİSİ NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 22.03.2022 - 11:29, Güncelleme: 22.03.2022 - 11:29
 

BAHARIN HABERCİSİ NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliğine katıldı.
MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğin açılışında Vali Ali Arslantaş ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından konuşma yapıldı.   Burdur Yöresine ait halk oyunu gösterisi sonrası nevruz ateşi üstünden atlayan Vali Arslantaş ve protokol üyeleri örste demir dövdüler.   Program üniversite tarafından katılımcılara pilav ikram edilmesiyle sona erdi.    Vali Arslantaş ve Rektör Korkmaz program sonrası üniversite içerisinde bulunan Kitap Kafe’de öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.  Vali Arslantaş yaptığı konuşmada, “Milletler umutlarıyla hayalleriyle var olur. Kadim medeniyetimizin varlık sebebi de her zorluğun üstesinden gelecek gücü ve dirayeti göstermiş olmasıdır. Nasıl ki her kışın sonu bahar ise her zorluğun sonu da kolaylıktır. Nevruz, güneşle toprağı, insanla neşeyi, hayatla doğayı birleştirir, bütünleştirir. Farklı renklerin, kültürlerin asırlarca aynı çınarın altında huzur ve güven içinde yaşadığı bu coğrafyada sevgi ve barış iklimini birlikte koruyacağız. Doğanın, ruhun ve sevginin uyanışı, tüm ideolojik yönelimlerin ötesindedir. Burdur halkı olarak bu uyanışı kalbimize düşen cemrelerle yaşamalıyız. Bugün Burdur’da, tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vereceğiz.  Nevruz, baharın başlangıcıdır. Kardeşliğin, dostluğun, sevginin ve kaynaşmanın günüdür. Farklılıklarımız, ülkemizin en büyük zenginliğidir. Her vatandaşımız bugün bu coşkuyu hep beraber yaşıyor. Yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi Burdur’da da cemreler düştü. Yeni bir bahar başlıyor. Bucak’tan Altınyayla’ya, Çeltikçi’den Yeşilova’ya kadar dört bir yanda ağaçlar çiçeğe duruyor. Burdur’un bereketli toprakları baharı karşılıyor. Baharın gelmesiyle gönüllerde yeni umutlar da filizleniyor. Aziz milletimiz, yokluğu, yoksulluğu ve acıyı sevgiyle, dayanışmayla aşmayı bilmiş ve tarih boyunca birliğin, dirliğin ve kardeşliğin sembolü olmuştur. Nevruz, herkesin katılımıyla birlik ve beraberlik içinde bayram coşkusuyla kutlanmalıdır. Nevruz ateşinin etrafında kenetlenmiş eller, geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır. Bizler dünyadaki tüm mazlum milletlerin de bayram coşkusunu yaşamasını istiyoruz. Cemrelerin havaya, suya, toprağa düştüğü gibi kendilerine medeni ülkelerin çoraklaşmış kalplerine de düşmesini temenni ediyorum. Nevruz ateşinin tenleri ısıttığı gibi sevgi, merhamet, huzur ve hoşgörünün de gönülleri ısıtmasını diliyorum.  Baharın başlangıcı olarak kabul ettiğimizin Nevruz’u bu ulvi hedeflerimize ulaşmamızda da milat olmasını temenni ediyorum. Tabiatla beraber insanlarımızda sevgi, merhamet, kardeşlik gibi en naif duyguların korunmasına ve dalga dalga yayılmasına vesile olmasını diliyorum. Sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum” dedi.  Programa başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliğine katıldı.

MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğin açılışında Vali Ali Arslantaş ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından konuşma yapıldı.

 

Burdur Yöresine ait halk oyunu gösterisi sonrası nevruz ateşi üstünden atlayan Vali Arslantaş ve protokol üyeleri örste demir dövdüler.

 

Program üniversite tarafından katılımcılara pilav ikram edilmesiyle sona erdi. 
 
Vali Arslantaş ve Rektör Korkmaz program sonrası üniversite içerisinde bulunan Kitap Kafe’de öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. 


Vali Arslantaş yaptığı konuşmada, “Milletler umutlarıyla hayalleriyle var olur. Kadim medeniyetimizin varlık sebebi de her zorluğun üstesinden gelecek gücü ve dirayeti göstermiş olmasıdır. Nasıl ki her kışın sonu bahar ise her zorluğun sonu da kolaylıktır. Nevruz, güneşle toprağı, insanla neşeyi, hayatla doğayı birleştirir, bütünleştirir. Farklı renklerin, kültürlerin asırlarca aynı çınarın altında huzur ve güven içinde yaşadığı bu coğrafyada sevgi ve barış iklimini birlikte koruyacağız.


Doğanın, ruhun ve sevginin uyanışı, tüm ideolojik yönelimlerin ötesindedir. Burdur halkı olarak bu uyanışı kalbimize düşen cemrelerle yaşamalıyız. Bugün Burdur’da, tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vereceğiz. 


Nevruz, baharın başlangıcıdır. Kardeşliğin, dostluğun, sevginin ve kaynaşmanın günüdür. Farklılıklarımız, ülkemizin en büyük zenginliğidir. Her vatandaşımız bugün bu coşkuyu hep beraber yaşıyor. Yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi Burdur’da da cemreler düştü. Yeni bir bahar başlıyor. Bucak’tan Altınyayla’ya, Çeltikçi’den Yeşilova’ya kadar dört bir yanda ağaçlar çiçeğe duruyor. Burdur’un bereketli toprakları baharı karşılıyor. Baharın gelmesiyle gönüllerde yeni umutlar da filizleniyor.


Aziz milletimiz, yokluğu, yoksulluğu ve acıyı sevgiyle, dayanışmayla aşmayı bilmiş ve tarih boyunca birliğin, dirliğin ve kardeşliğin sembolü olmuştur.


Nevruz, herkesin katılımıyla birlik ve beraberlik içinde bayram coşkusuyla kutlanmalıdır. Nevruz ateşinin etrafında kenetlenmiş eller, geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır. Bizler dünyadaki tüm mazlum milletlerin de bayram coşkusunu yaşamasını istiyoruz. Cemrelerin havaya, suya, toprağa düştüğü gibi kendilerine medeni ülkelerin çoraklaşmış kalplerine de düşmesini temenni ediyorum. Nevruz ateşinin tenleri ısıttığı gibi sevgi, merhamet, huzur ve hoşgörünün de gönülleri ısıtmasını diliyorum. 


Baharın başlangıcı olarak kabul ettiğimizin Nevruz’u bu ulvi hedeflerimize ulaşmamızda da milat olmasını temenni ediyorum. Tabiatla beraber insanlarımızda sevgi, merhamet, kardeşlik gibi en naif duyguların korunmasına ve dalga dalga yayılmasına vesile olmasını diliyorum. Sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum” dedi. 


Programa başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.