BAKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ISPARTA’DA YAPILDI

Ekonomi (Akca Gazete) - Akca Gazete | 08.07.2022 - 10:00, Güncelleme: 08.07.2022 - 10:00
 

BAKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ISPARTA’DA YAPILDI

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Temmuz ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Isparta’da yapıldı.
Isparta Ekonomi Kampüsü BAKA Toplantı Salonu’nda Isparta Valisi  Aydın Baruş başkalığında düzenlenen toplantıya, Burdur Valisi  Ali Arslantaş, Antalya Valisi  Ersin Yazıcı, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar katıldı. Toplantıda ayrıca BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve BAKA uzmanları hazır bulundu. Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Aydın Baruş toplantının açılış konuşmasında; “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak bölgemizin gelişmişlik seviyesini artırmak ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak üzere Ajans Genel Sekreterliğimizin yönlendirilmesini sağlamak üzere gerekli çalışmaları yürütmekteyiz. Bu doğrultuda, önümüzdeki dönemin en önemli konuları arasında Ajansımız koordinasyonunda TR61 Bölgesi (Antalya, Isparta, Burdur) 2024-2028 Bölge Planı hazırlık çalışmaları yer almaktadır. Katılımcı bir anlayışla hazırlanacak olan Bölge Planı çalışmaları kapsamında Ajans Genel Sekreterliği tarafından merkezi ve yerel kamu kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinden müteşekkil 13 adet özel ihtisas komisyonu oluşturmuştur. Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayımlanan genelge uyarınca Ajansımız koordinasyonunda tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının Bölge Planı hazırlık sürecine azami destek vermelerini beklemekteyiz. Öte yandan, bölgesel gelişmeye katkı verecek projelere destek çalışmalarımız da devam etmektedir. Bugün bölgemizden 9 projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklendiği müjdesini vermek isterim. Her bir ilimizden üçer adet proje destek almaya hak kazanmış olup uygulanacak projelerin toplam yatırım bedeli yaklaşık 21 milyon TL ve program desteği ise 16,5 milyon TL’dir. Desteklenen projelerimiz bölgemiz yerel ürünlerinin katma değerini artırmak, kırsal nüfusumuzun gelir seviyesini yükseltmek, dezavantajlı grupların sosyal hizmetlere erişimlerini ve istihdam olanaklarını artırmak üzerine yoğunlaşmıştır. Söz konusu desteklenen projelerin listesini Ajans internet sayfasından öğrenilebilecektir. Bugün gerçekleştireceğimiz 149 Sayılı Yönetim Kurulu toplantımızda da Bölgemizin sosyo-ekonomik gelişmesine yönelik atılabilecek adımlar hakkında görüşmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte Ajansımız tarafından uygulamaya geçirilmesi planlanan program ve proje önerilerini görüşeceğiz. Yönetim Kurulu toplantımızın ve alacağımız kararların üç ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. BAKA Yönetim Kurulu toplantısı; süreci devam eden destek programları, hâlihazırda devam eden Ajans projeleri ve gündemde yer alan diğer konuların görüşülmesinin ardından son buldu.  
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Temmuz ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Isparta’da yapıldı.

Isparta Ekonomi Kampüsü BAKA Toplantı Salonu’nda Isparta Valisi  Aydın Baruş başkalığında düzenlenen toplantıya, Burdur Valisi  Ali Arslantaş, Antalya Valisi  Ersin Yazıcı, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar katıldı. Toplantıda ayrıca BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve BAKA uzmanları hazır bulundu.
Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Aydın Baruş toplantının açılış konuşmasında; “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak bölgemizin gelişmişlik seviyesini artırmak ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak üzere Ajans Genel Sekreterliğimizin yönlendirilmesini sağlamak üzere gerekli çalışmaları yürütmekteyiz. Bu doğrultuda, önümüzdeki dönemin en önemli konuları arasında Ajansımız koordinasyonunda TR61 Bölgesi (Antalya, Isparta, Burdur) 2024-2028 Bölge Planı hazırlık çalışmaları yer almaktadır. Katılımcı bir anlayışla hazırlanacak olan Bölge Planı çalışmaları kapsamında Ajans Genel Sekreterliği tarafından merkezi ve yerel kamu kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinden müteşekkil 13 adet özel ihtisas komisyonu oluşturmuştur. Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayımlanan genelge uyarınca Ajansımız koordinasyonunda tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının Bölge Planı hazırlık sürecine azami destek vermelerini beklemekteyiz.
Öte yandan, bölgesel gelişmeye katkı verecek projelere destek çalışmalarımız da devam etmektedir. Bugün bölgemizden 9 projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklendiği müjdesini vermek isterim. Her bir ilimizden üçer adet proje destek almaya hak kazanmış olup uygulanacak projelerin toplam yatırım bedeli yaklaşık 21 milyon TL ve program desteği ise 16,5 milyon TL’dir. Desteklenen projelerimiz bölgemiz yerel ürünlerinin katma değerini artırmak, kırsal nüfusumuzun gelir seviyesini yükseltmek, dezavantajlı grupların sosyal hizmetlere erişimlerini ve istihdam olanaklarını artırmak üzerine yoğunlaşmıştır. Söz konusu desteklenen projelerin listesini Ajans internet sayfasından öğrenilebilecektir.
Bugün gerçekleştireceğimiz 149 Sayılı Yönetim Kurulu toplantımızda da Bölgemizin sosyo-ekonomik gelişmesine yönelik atılabilecek adımlar hakkında görüşmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte Ajansımız tarafından uygulamaya geçirilmesi planlanan program ve proje önerilerini görüşeceğiz. Yönetim Kurulu toplantımızın ve alacağımız kararların üç ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
BAKA Yönetim Kurulu toplantısı; süreci devam eden destek programları, hâlihazırda devam eden Ajans projeleri ve gündemde yer alan diğer konuların görüşülmesinin ardından son buldu.
 

Isparta HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.