BAŞKAN ALİ ORKUN ERCENGİZ'İN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI MESAJI

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 18.05.2022 - 11:19, Güncelleme: 18.05.2022 - 11:19
 

BAŞKAN ALİ ORKUN ERCENGİZ'İN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI MESAJI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı
Başkan Ercengiz’in mesajı şu şekilde   “19 Mayıs, 103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. 19 Mayıs 1919 yok olmak üzere olan, yenilmiş, onuru zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanı uğruna tekrar ayağa kalktığı; milleti, vatanı ve bağımsızlığı için tüm mazlum milletlere örnek bir mücadele sergilendiği bir dönemin başlangıcıdır.    19 Mayıs 1919, ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracak’ inancıyla yolla çıkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yaktığı İstiklal ve Bağımsızlık Meşalesidir. Bu meşale Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek kısa sürede tüm vatana yayılmış; Türk Milleti’nin bağımsızlık çatısı altında bir araya getirmiştir.     19 Mayıs 1919 tarihi saltanata karşı millet iradesini esas alan yeni bir siyaset anlayışının ortaya çıktığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir gün olmuştur ve Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanet edilmiştir.   Güçlü bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan Cumhuriyetimizin emanetçileri gençlerimizdir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor ve gençlerimize güveniyoruz.   Hiç kuşkusuz ki, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliği’ne emanet ettiği; rengini şehitlerimizin kanından alan bu bayrak sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecek, Türk Milleti asla yenilmeyecektir.   Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı

Başkan Ercengiz’in mesajı şu şekilde

 

“19 Mayıs, 103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. 19 Mayıs 1919 yok olmak üzere olan, yenilmiş, onuru zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanı uğruna tekrar ayağa kalktığı; milleti, vatanı ve bağımsızlığı için tüm mazlum milletlere örnek bir mücadele sergilendiği bir dönemin başlangıcıdır. 

 

19 Mayıs 1919, ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracak’ inancıyla yolla çıkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yaktığı İstiklal ve Bağımsızlık Meşalesidir. Bu meşale Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek kısa sürede tüm vatana yayılmış; Türk Milleti’nin bağımsızlık çatısı altında bir araya getirmiştir. 

 

 19 Mayıs 1919 tarihi saltanata karşı millet iradesini esas alan yeni bir siyaset anlayışının ortaya çıktığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir gün olmuştur ve Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanet edilmiştir.

 

Güçlü bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan Cumhuriyetimizin emanetçileri gençlerimizdir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor ve gençlerimize güveniyoruz.

 

Hiç kuşkusuz ki, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliği’ne emanet ettiği; rengini şehitlerimizin kanından alan bu bayrak sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecek, Türk Milleti asla yenilmeyecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.