Başkan Ercengiz, Hayvanları Koruma Gününü öğrencilerle kutlandı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 05.10.2022 - 08:40, Güncelleme: 05.10.2022 - 09:02
 

Başkan Ercengiz, Hayvanları Koruma Gününü öğrencilerle kutlandı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini Mehmet Yıldızlı İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri ile birlikte ziyaret etti. Mama torbaları ile gelen öğrenciler sokak hayvanlarını sevindirdi.
Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen programa Başkan Ercengiz ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Mehmet Yıldızlı İlkokulu 3-A sınıfı öğretmen ve öğrencileri katıldı. Keyifli geçen ziyarette, öğrenciler sokak hayvanlarıyla yakından ilgilendi. Ziyarette Burdur Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Şaban Kırcı, Sokak Hayvanları   Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi verdi. Başkan Ercengiz ise öğrencilerle birlikte sokak hayvanlarının beslenme noktalarına mama bıraktı. Burdur belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Bugün Mehmet Yıldızlı İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri ile birlikte 4 Ekim Hayvanları Koruma gününde bugün hayvan barınağımızda tedavi edilen kısırlaştırılan ve bakıma muhtaç hayvanlarımızı birlikte besledik. Zannediyorum çocuklarımız çok büyük bir keyif aldı ve hatta ben onlara bir teklifte bulundum. Eğer anneleriniz babalarınız izin verirse birlikte buraya gelerek bir hayvan sahibi olabilirsiniz dedim. İnşallah sahiplendirmek üzere çocuklarımıza buradan bir görev verdim. Hayvanlar size zarar vermez. Hayvanlara eğer siz zarar vermediğini sürece hayvanları besleyip bakımlarını yaptığımız sürece hayvanların bize zarar vermesi mümkün değil. Elbette sokakta başı boş gezen kısırlaştırılması gereken tedavisi yapılması gereken hayvan varsa Lütfen bunları Burdur Belediyesi hayvan barınağı sorumlularına bildirirseniz yada 153’ü ararsanız arkadaşlarımız en kısa sürede gelerek hayvanı alandan alarak burada gerekli tedavilerini yaptıktan sonra yine doğaya bırakacaktır. Bir kez daha hayvan hakları gününü kutluyorum. Çocuklarımızın daha fazla bu alanlara gelmesini ve hayvanların onlarla birlikte bu dünyayı paylaştığını görmesini istiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini Mehmet Yıldızlı İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri ile birlikte ziyaret etti. Mama torbaları ile gelen öğrenciler sokak hayvanlarını sevindirdi.

Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen programa

Başkan Ercengiz ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Mehmet Yıldızlı İlkokulu 3-A sınıfı öğretmen ve öğrencileri katıldı. Keyifli geçen ziyarette, öğrenciler sokak hayvanlarıyla yakından ilgilendi. Ziyarette Burdur Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Şaban Kırcı, Sokak Hayvanları

 

Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi verdi. Başkan Ercengiz ise öğrencilerle birlikte sokak hayvanlarının beslenme noktalarına mama bıraktı.

Burdur belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Bugün Mehmet Yıldızlı İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri ile birlikte 4 Ekim Hayvanları Koruma gününde bugün hayvan barınağımızda tedavi edilen kısırlaştırılan ve bakıma muhtaç hayvanlarımızı birlikte besledik. Zannediyorum çocuklarımız çok büyük bir keyif aldı ve hatta ben onlara bir teklifte bulundum. Eğer anneleriniz babalarınız izin verirse birlikte buraya gelerek bir hayvan sahibi olabilirsiniz dedim. İnşallah sahiplendirmek üzere çocuklarımıza buradan bir görev verdim. Hayvanlar size zarar vermez. Hayvanlara eğer siz zarar vermediğini sürece hayvanları besleyip bakımlarını yaptığımız sürece hayvanların bize zarar vermesi mümkün değil. Elbette sokakta başı boş gezen kısırlaştırılması gereken tedavisi yapılması gereken hayvan varsa Lütfen bunları Burdur Belediyesi hayvan barınağı sorumlularına bildirirseniz yada 153’ü ararsanız arkadaşlarımız en kısa sürede gelerek hayvanı alandan alarak burada gerekli tedavilerini yaptıktan sonra yine doğaya bırakacaktır. Bir kez daha hayvan hakları gününü kutluyorum. Çocuklarımızın daha fazla bu alanlara gelmesini ve hayvanların onlarla birlikte bu dünyayı paylaştığını görmesini istiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.