Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; Halkımızın tercihi bizler içinde çok kıymetlidir

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 30.11.2021 - 15:15, Güncelleme: 30.11.2021 - 15:15
 

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; Halkımızın tercihi bizler içinde çok kıymetlidir

Burdur belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, dün akşam Burdur Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıt Heykel’in taşınıp taşınmaması hakkında yaptığı anket ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Burdur belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, dün akşam Burdur Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıt Heykel’in taşınıp taşınmaması hakkında yaptığı anket ile ilgili açıklamalarda bulundu.   Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Dün akşam saatlerinde Burdur Valiliği tarafından “Değerli Burdurlu Hemşehrim;İlimiz Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı'nın yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında yerinin değiştirilip değiştirilmemesi ile ilgili olarak sizlerin değerli katkılarıyla karar almak amacıyla düzenlediğimiz anket çalışmamıza katılımınızı önemsiyoruz” şeklinde bilgilendirme mesajı atılmıştır.   1973 yılında bugünkü yerine yerleştirilen Atatürk Heykelinin kaynağının Burdur Valiliği tarafından harcanıldığı, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü konuyla ilişkili olarak 17.09.2021 tarih ve 12753 sayılı yazı ile. ( “Kurtuluş Savaşını simgeleyen Atatürk Anıt Heykelini yapıldığı dönemde Türk Tarihini simgeleyen heykellerle birlikte, tarihi bir kompozisyon içerisinde olması göz önüne alındığında diğer heykellerle birlikte Burdur Valiliğinin bahçesinde sergilenmek üzere taşınması talebinin prensipte uygun görüldüğüne, taşınacak alana ilişkin Vaziyet Planı ile Taşıma yöntemine yönelik önerilerin değerlendirilmek üzere kurulumuza iletilmesi gerektiği…” şeklinde) karar vermiştir. Yapılan ankette Cumhuriyet Anıtının; Yerinde Kalmasını İstiyorum ve Valilik Bahçesindeki Anıtların Ortasına Taşınmasını İstiyorum şeklinde 2 soru halka sorulmuştur. Halkımızın anket çalışmasına katılması ve halkımızın tercihi bizler içinde çok kıymetlidir. Yapılan meydan düzenlemesi çalışmasında anıtın Burdur Valilik bahçesine alınması halinde yeni bir anıt hazırlanmış olup, Cumhuriyet Meydanında sergilenecektir. Burdur halkımız eski anıtın Cumhuriyet Meydanın da kalmasını ister ise yapılacak düzenleme ile yeni yerinde sergilenecektir. Burdur Valiliğimize, Halkımıza verdiği ve vereceği katkıdan ötürü şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.
Burdur belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, dün akşam Burdur Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıt Heykel’in taşınıp taşınmaması hakkında yaptığı anket ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Burdur belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, dün akşam Burdur Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıt Heykel’in taşınıp taşınmaması hakkında yaptığı anket ile ilgili açıklamalarda bulundu.  

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Dün akşam saatlerinde Burdur Valiliği tarafından “Değerli Burdurlu Hemşehrim;İlimiz Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı'nın yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında yerinin değiştirilip değiştirilmemesi ile ilgili olarak sizlerin değerli katkılarıyla karar almak amacıyla düzenlediğimiz anket çalışmamıza katılımınızı önemsiyoruz” şeklinde bilgilendirme mesajı atılmıştır.

 

1973 yılında bugünkü yerine yerleştirilen Atatürk Heykelinin kaynağının Burdur Valiliği tarafından harcanıldığı, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü konuyla ilişkili olarak 17.09.2021 tarih ve 12753 sayılı yazı ile. ( “Kurtuluş Savaşını simgeleyen Atatürk Anıt Heykelini yapıldığı dönemde Türk Tarihini simgeleyen heykellerle birlikte, tarihi bir kompozisyon içerisinde olması göz önüne alındığında diğer heykellerle birlikte Burdur Valiliğinin bahçesinde sergilenmek üzere taşınması talebinin prensipte uygun görüldüğüne, taşınacak alana ilişkin Vaziyet Planı ile Taşıma yöntemine yönelik önerilerin değerlendirilmek üzere kurulumuza iletilmesi gerektiği…” şeklinde) karar vermiştir.

Yapılan ankette Cumhuriyet Anıtının; Yerinde Kalmasını İstiyorum ve Valilik Bahçesindeki Anıtların Ortasına Taşınmasını İstiyorum şeklinde 2 soru halka sorulmuştur.

Halkımızın anket çalışmasına katılması ve halkımızın tercihi bizler içinde çok kıymetlidir. Yapılan meydan düzenlemesi çalışmasında anıtın Burdur Valilik bahçesine alınması halinde yeni bir anıt hazırlanmış olup, Cumhuriyet Meydanında sergilenecektir.

Burdur halkımız eski anıtın Cumhuriyet Meydanın da kalmasını ister ise yapılacak düzenleme ile yeni yerinde sergilenecektir. Burdur Valiliğimize, Halkımıza verdiği ve vereceği katkıdan ötürü şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.