Belediye Başkanı Emrullah Ünal, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 11.03.2022 - 14:21, Güncelleme: 11.03.2022 - 14:21
 

Belediye Başkanı Emrullah Ünal, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ‘’12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü’’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Emrullah Ünal, mesajında şu ifadelere yer verdi:
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 101. yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız. Aziz milletimizin tarihinde ve gönlünde taht kuran, Kurtuluş Savaşı’nı 10 kıtaya ve 41 mısraya sığdıran, büyük bir şair ve düşünce adamı olan Mehmet Akif; fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı ve örnek bir şahsiyet olmuştur. Yüce Türk milletini manevi bir güç ile tek yürek, tek yumruk haline getiren, milletimizin bağımsızlık aşkının imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşı; milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan ediliş destanıdır.          Her kelimesi ile milletimizin sahip olduğu karakteri, milli ve manevi değerleri ortaya koyan İstiklal Marşı; milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur. Bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ‘’12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü’’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Emrullah Ünal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 101. yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız.

Aziz milletimizin tarihinde ve gönlünde taht kuran, Kurtuluş Savaşı’nı 10 kıtaya ve 41 mısraya sığdıran, büyük bir şair ve düşünce adamı olan Mehmet Akif; fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı ve örnek bir şahsiyet olmuştur.

Yüce Türk milletini manevi bir güç ile tek yürek, tek yumruk haline getiren, milletimizin bağımsızlık aşkının imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşı; milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan ediliş destanıdır.         

Her kelimesi ile milletimizin sahip olduğu karakteri, milli ve manevi değerleri ortaya koyan İstiklal Marşı; milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur. Bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

Bu düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.