Bir gün yaşayabilen 2 başlı buzağı eğitim için kullanılacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.08.2022 - 15:23, Güncelleme: 18.08.2022 - 08:13
 

Bir gün yaşayabilen 2 başlı buzağı eğitim için kullanılacak

Bir gün yaşayabilen 2 başlı buzağı eğitim için kullanılacak
ANTALYA'da, 2 başla dünyaya gelip bir gün sonra ölen buzağı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi'nde eğitimde kullanılacak. Elmalı ilçesi Geçit Mahallesi'nde çiftçilik ve hayvancılık yapan Ramazan Özmil'e ait inek, 10 Ağustos günü çift başlı buzağı doğurdu. Gebe ineği ve diğer inekleri kontrol etmek için sabah ahıra gittiğini anlatan Özmil, "İneğimin buzağılayacak olduğunu gördüm. Buzağılaması zordu. El atınca çift kafa gördüm. Bunun üzerine veteriner Cemal Özkaya'ya haber verdim. O geldi, ineğimize müdahale etti, doğum yaptırdı. Saat 07.30'da ineğim doğum yaptı, buzağıya süt emzirdim" dedi. Ramazan Özmil, 2 ayrı baştan süt emzirdiği buzağıyı, ertesi gün kaybettiğini söyledi. NADİR GÖRÜLEN BİR OLAY Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi, eğitimde kullanmak için ölen çift başlı buzağıyı Özmil'den teslim aldı. MAKÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, çok nadir görülebilen bir olay olduğunu, buzağıyı hem inceleyeceklerini hem de öğrencilerin eğitiminde kullanacaklarını dile getirdi. Prof. Dr. Öner, çift başlı doğumun nedeniyle ilgili Patoloji Anabilim Dalı bölümünde ayrı inceleme yapıldığını söyledi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Bir gün yaşayabilen 2 başlı buzağı eğitim için kullanılacak

ANTALYA'da, 2 başla dünyaya gelip bir gün sonra ölen buzağı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi'nde eğitimde kullanılacak.

Elmalı ilçesi Geçit Mahallesi'nde çiftçilik ve hayvancılık yapan Ramazan Özmil'e ait inek, 10 Ağustos günü çift başlı buzağı doğurdu. Gebe ineği ve diğer inekleri kontrol etmek için sabah ahıra gittiğini anlatan Özmil, "İneğimin buzağılayacak olduğunu gördüm. Buzağılaması zordu. El atınca çift kafa gördüm. Bunun üzerine veteriner Cemal Özkaya'ya haber verdim. O geldi, ineğimize müdahale etti, doğum yaptırdı. Saat 07.30'da ineğim doğum yaptı, buzağıya süt emzirdim" dedi. Ramazan Özmil, 2 ayrı baştan süt emzirdiği buzağıyı, ertesi gün kaybettiğini söyledi.
NADİR GÖRÜLEN BİR OLAY
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi, eğitimde kullanmak için ölen çift başlı buzağıyı Özmil'den teslim aldı. MAKÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, çok nadir görülebilen bir olay olduğunu, buzağıyı hem inceleyeceklerini hem de öğrencilerin eğitiminde kullanacaklarını dile getirdi. Prof. Dr. Öner, çift başlı doğumun nedeniyle ilgili Patoloji Anabilim Dalı bölümünde ayrı inceleme yapıldığını söyledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.