Bisikletiyle Türkiye'yi geziyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.01.2022 - 10:28, Güncelleme: 18.01.2022 - 12:05
 

Bisikletiyle Türkiye'yi geziyor

Bisikletiyle Türkiye'yi geziyor
- YUNANİSTAN'dan bisikletiyle Türkiye turuna gelen boya ustası Vaula Doukaki (50) günde 20 kilometre pedal çevirerek tarihi yerleri ziyaret ediyor. Yunanistan'ın Atina kentinte oturan bayan boya ustası Vaula Doukaki, bisikletiyle Türkiye turuna çıktı. 18 Aralık'ta Atina'dan uçakla İzmir'e gelen Doukaki, 3 gün bisikletiyle İzmir'i gezdi. Otobüsle Antalya'nın Demre ilçesine gelen Doukaki, Myra Antik Kenti, Aziz Nikholaos Anıt Müzesi, Çayağzı Limanı, Likya Uygarlıkları Müzesi ve Demre sahillerini bisikletle gezdi. Kekova'yı bisikletiyle ziyaret eden Doukaki, Kumluca'daki tatil beldesi Olimpos'a gitmeyi planlıyor, Dede ve büyük annesinin 1924 yılındaki mübadelede Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Atina'ya göç ettiğini anlatan Doukaki, "Türkiye'yi büyüklerimin vatanı olarak görüyorum. Çok az Türkçe konuşuyorum. Türkiye'ye o kadar çok geldim ki vatanımda hissediyorum. Birçok Yunanlı, Türkleri düşman olarak görüyor. Bu çok yanlış. Tarihte yanlışlar, kötü yaşanmışlıklar var. Artık bunların unutulması gerektiğine inanıyorum. Yunanistan ve Türkiye iyi birer dost. Barış içinde yaşayan iki komşu olmalı." FOTOĞRAFLI  
Bisikletiyle Türkiye'yi geziyor

- YUNANİSTAN'dan bisikletiyle Türkiye turuna gelen boya ustası Vaula Doukaki (50) günde 20 kilometre pedal çevirerek tarihi yerleri ziyaret ediyor.

Yunanistan'ın Atina kentinte oturan bayan boya ustası Vaula Doukaki, bisikletiyle Türkiye turuna çıktı. 18 Aralık'ta Atina'dan uçakla İzmir'e gelen Doukaki, 3 gün bisikletiyle İzmir'i gezdi. Otobüsle Antalya'nın Demre ilçesine gelen Doukaki, Myra Antik Kenti, Aziz Nikholaos Anıt Müzesi, Çayağzı Limanı, Likya Uygarlıkları Müzesi ve Demre sahillerini bisikletle gezdi. Kekova'yı bisikletiyle ziyaret eden Doukaki, Kumluca'daki tatil beldesi Olimpos'a gitmeyi planlıyor,

Dede ve büyük annesinin 1924 yılındaki mübadelede Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Atina'ya göç ettiğini anlatan Doukaki, "Türkiye'yi büyüklerimin vatanı olarak görüyorum. Çok az Türkçe konuşuyorum. Türkiye'ye o kadar çok geldim ki vatanımda hissediyorum. Birçok Yunanlı, Türkleri düşman olarak görüyor. Bu çok yanlış. Tarihte yanlışlar, kötü yaşanmışlıklar var. Artık bunların unutulması gerektiğine inanıyorum. Yunanistan ve Türkiye iyi birer dost. Barış içinde yaşayan iki komşu olmalı."

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.