BU BİZE HİÇ YAKIŞMIYOR

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 23.03.2022 - 09:56, Güncelleme: 23.03.2022 - 10:55
 

BU BİZE HİÇ YAKIŞMIYOR

İlçemizde daha ferah ve temiz ortamda yaşayabilmek için Bucak Belediyesi vatandaşlara kolaylık sağlamak amacı ile çok yakın mesafelere çöp ve atık konteynerler koyuyor. Bazı vatandaşlarımız bunun değerini hiç anlamıyor.
Konak Mahallesinde sabahın erken saatlerinde önce burnumuza gelen nahoş kötü koku ile önce sağımıza solumuza bakarak yanan bir yer mi var diye bakıyoruz. Tabi ki ilk akla gelende çöp konteyneri. Konteyner içerisine soba külü dökülmesi ve külde bulunan közler ile çöplerin tutuşması ile başlayan yanma önce kötü kokuları ile çevre kirliliği yaparken, bu çöpten beslenen onlarca sokak hayvanın aç kalması ve yanan her çöp konteyneri ile birlikte binlerce lira zarar açıyor. Ülkemiz ve belediyelerimiz sıfır atık projesi ile daha temiz ve sağlıklı bir ülke, dünya yaratmak için vatandaşın hizmeti için her türde çöp konteynerleri koyuyor. Vatandaş olarak ta bizim bunlara uymamız gerekiyor. Bırakın çöp konteynerine ateşli çöp dökmeyi, bu dünyayı gelecek kuşaklarımıza daha temiz ve yaşanılır bırakabilmek için çöp ve atıklarımızı ayrıştırarak çöp konteynerlerine ayrı ayır koymalıyız. Çöp konteynerlerine dökülen yanıcı maddeler bizlere hiçi mi hiç yakışmıyor.  
İlçemizde daha ferah ve temiz ortamda yaşayabilmek için Bucak Belediyesi vatandaşlara kolaylık sağlamak amacı ile çok yakın mesafelere çöp ve atık konteynerler koyuyor. Bazı vatandaşlarımız bunun değerini hiç anlamıyor.

Konak Mahallesinde sabahın erken saatlerinde önce burnumuza gelen nahoş kötü koku ile önce sağımıza solumuza bakarak yanan bir yer mi var diye bakıyoruz. Tabi ki ilk akla gelende çöp konteyneri. Konteyner içerisine soba külü dökülmesi ve külde bulunan közler ile çöplerin tutuşması ile başlayan yanma önce kötü kokuları ile çevre kirliliği yaparken, bu çöpten beslenen onlarca sokak hayvanın aç kalması ve yanan her çöp konteyneri ile birlikte binlerce lira zarar açıyor.

Ülkemiz ve belediyelerimiz sıfır atık projesi ile daha temiz ve sağlıklı bir ülke, dünya yaratmak için vatandaşın hizmeti için her türde çöp konteynerleri koyuyor. Vatandaş olarak ta bizim bunlara uymamız gerekiyor. Bırakın çöp konteynerine ateşli çöp dökmeyi, bu dünyayı gelecek kuşaklarımıza daha temiz ve yaşanılır bırakabilmek için çöp ve atıklarımızı ayrıştırarak çöp konteynerlerine ayrı ayır koymalıyız.

Çöp konteynerlerine dökülen yanıcı maddeler bizlere hiçi mi hiç yakışmıyor.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.