BUCAK BELEDİYESİ ELEKTRONİK BİLGİ VE BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) İLE 295 AĞACI VE 1.5 MİLYON LİTRE SUYU KORUDU

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 13.09.2022 - 15:32, Güncelleme: 13.09.2022 - 15:32
 

BUCAK BELEDİYESİ ELEKTRONİK BİLGİ VE BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) İLE 295 AĞACI VE 1.5 MİLYON LİTRE SUYU KORUDU

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, göreve gelir gelmez uygulamaya koyduğu İçişleri Bakanlığı E-Belediye Uygulaması içerisinde yer alan Elektronik Bilgi ve Belge Sistemi sayesinde 298 ağacın kesilmekten kurtarıldığını, 1 milyon 478 litre su tasarrufu sağlandığını, 85 ton karbondioksit salınımının ve 6 ton atık maddenin ortaya çıkmasının önlendiğini söyledi.
Zaman tasarrufu, işlem süreçlerinin kolaylaşması ve hızlanması, dijitalleşme, atık miktarının azaltılması, çevrenin korunması… Paraf, imza, onay, sevk gibi evrak işlemlerinin çevrim içi ortamda yapılabilmesine imkân tanıyan bir sistem olan E-Belediye, kurumsal ve toplumsal hayata pozitif katkılar sağlıyor. 2019-2022 yılları arasında Bucak Belediyesinde yaklaşık 57.444 bin adet belge üretildiğini ve işlemlerin tamamının dijital ortamda gerçekleştiğini kaydeden Başkan Emrullah Ünal, sürecin elektronik biçimde yönetilmesi sayesinde 298 adet ağacın kesilmekten kurtarıldığını belirtti. Bunun yanı sıra 1 milyon 478 litre su tasarrufu sağlandığını, 85 ton karbondioksit salınımının ve 6 ton atık maddenin ortaya çıkmasının önlendiğini de dile getiren Başkan Ünal, “Çevreci çalışmalar birbirini destekleyen birçok uygulamanın eş zamanlı olarak hayata geçirilmesi ve sürdürülebilmesi ile başarıya ulaşıyor. Ağaçlandırma, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırma, çevreci ulaşım sistemleri kurma, sıfır atık, atıkların düzenli bertaraf edilmesi, kaynakların verimli kullanılması, eğitim faaliyetleri… Bucak Belediyesi, tüm bu alanlarda yaptığı başarılı çalışmalarla ulusal ve uluslararası ölçekte en çevreci belediyeler arasında üst basamaklarda yer alıyor. E-Belediye ile ağaçların kesilmekten kurtarılması, enerji tasarrufu sağlanması ve atık miktarının minimum seviyeye çekilmesi de çevreci çalışmaların önemli bir parçasıdır” dedi. 2019 yılında hayata geçirdikleri E-Belediye uygulaması ile hem kurumsal hem de toplumsal hayata pozitif katkı sağlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Başkan Ünal, açıklamasının son bölümünde, çevreci çalışmaların devam edeceğine vurgu yaptı.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, göreve gelir gelmez uygulamaya koyduğu İçişleri Bakanlığı E-Belediye Uygulaması içerisinde yer alan Elektronik Bilgi ve Belge Sistemi sayesinde 298 ağacın kesilmekten kurtarıldığını, 1 milyon 478 litre su tasarrufu sağlandığını, 85 ton karbondioksit salınımının ve 6 ton atık maddenin ortaya çıkmasının önlendiğini söyledi.

Zaman tasarrufu, işlem süreçlerinin kolaylaşması ve hızlanması, dijitalleşme, atık miktarının azaltılması, çevrenin korunması… Paraf, imza, onay, sevk gibi evrak işlemlerinin çevrim içi ortamda yapılabilmesine imkân tanıyan bir sistem olan E-Belediye, kurumsal ve toplumsal hayata pozitif katkılar sağlıyor. 2019-2022 yılları arasında Bucak Belediyesinde yaklaşık 57.444 bin adet belge üretildiğini ve işlemlerin tamamının dijital ortamda gerçekleştiğini kaydeden Başkan Emrullah Ünal, sürecin elektronik biçimde yönetilmesi sayesinde 298 adet ağacın kesilmekten kurtarıldığını belirtti. Bunun yanı sıra 1 milyon 478 litre su tasarrufu sağlandığını, 85 ton karbondioksit salınımının ve 6 ton atık maddenin ortaya çıkmasının önlendiğini de dile getiren Başkan Ünal, “Çevreci çalışmalar birbirini destekleyen birçok uygulamanın eş zamanlı olarak hayata geçirilmesi ve sürdürülebilmesi ile başarıya ulaşıyor. Ağaçlandırma, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırma, çevreci ulaşım sistemleri kurma, sıfır atık, atıkların düzenli bertaraf edilmesi, kaynakların verimli kullanılması, eğitim faaliyetleri… Bucak Belediyesi, tüm bu alanlarda yaptığı başarılı çalışmalarla ulusal ve uluslararası ölçekte en çevreci belediyeler arasında üst basamaklarda yer alıyor. E-Belediye ile ağaçların kesilmekten kurtarılması, enerji tasarrufu sağlanması ve atık miktarının minimum seviyeye çekilmesi de çevreci çalışmaların önemli bir parçasıdır” dedi.

2019 yılında hayata geçirdikleri E-Belediye uygulaması ile hem kurumsal hem de toplumsal hayata pozitif katkı sağlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Başkan Ünal, açıklamasının son bölümünde, çevreci çalışmaların devam edeceğine vurgu yaptı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.