BUCAK BELEDİYESİ’NDEN KANALLARDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 22.09.2022 - 16:44, Güncelleme: 22.09.2022 - 16:44
 

BUCAK BELEDİYESİ’NDEN KANALLARDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Bucak Belediyesi –Devlet Su İşleri işbirliği ile organize sanayi bölgesi ve ova kesiminden geçen Kızılsu kanalında temizlik çalışması başladı.
Kanal temizleme çalışması hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Emrullah Ünal “ Bucak İlçe Merkezi taşkın koruma tesisleri ile tesisin mansaplandığı Organize Sanayi Bölgesinden Atilla mahallesinin ova kesimine doğru geçen kızılsu kanalında Devlet Su İşleri işbirliği ile temizlik çalışmalarına başladık. Çalışma kapsamında 12 km’lik taşkın koruma tesisi ile 5 km’lik kanalda toplamda 18.000 m3 temizlik planlıyoruz. Bu bölgemizde yoğun yağmur yağışından sonra kanallar taşıyor ve organize sanayi bölgesindeki işyeri ve fabrikalarda su baskınlarına neden oluyor, ova kesiminde ise taşkın suları nedeniyle tarlalar etkileniyor, ürünler ve çiftçiler zarara uğruyorlardı. Sanayicilerimizin ve çiftçilerimizin bu sorununa Devlet Su İşleri ile işbirliği yaparak çözüm ürettik.  İlçemize desteklerinden dolayı Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürü Rahmi Şahin ve tüm Müdürlük ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.    
Bucak Belediyesi –Devlet Su İşleri işbirliği ile organize sanayi bölgesi ve ova kesiminden geçen Kızılsu kanalında temizlik çalışması başladı.

Kanal temizleme çalışması hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Emrullah Ünal Bucak İlçe Merkezi taşkın koruma tesisleri ile tesisin mansaplandığı Organize Sanayi Bölgesinden Atilla mahallesinin ova kesimine doğru geçen kızılsu kanalında Devlet Su İşleri işbirliği ile temizlik çalışmalarına başladık. Çalışma kapsamında 12 km’lik taşkın koruma tesisi ile 5 km’lik kanalda toplamda 18.000 m3 temizlik planlıyoruz. Bu bölgemizde yoğun yağmur yağışından sonra kanallar taşıyor ve organize sanayi bölgesindeki işyeri ve fabrikalarda su baskınlarına neden oluyor, ova kesiminde ise taşkın suları nedeniyle tarlalar etkileniyor, ürünler ve çiftçiler zarara uğruyorlardı. Sanayicilerimizin ve çiftçilerimizin bu sorununa Devlet Su İşleri ile işbirliği yaparak çözüm ürettik.  İlçemize desteklerinden dolayı Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürü Rahmi Şahin ve tüm Müdürlük ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.    

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.