BUCAK BELEDİYESİNDEN KURAKLIK TEHLİKESİNE KARŞI “KURAKÇIL PEYZAJLA” RENKLİ DÖNEM

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 29.04.2022 - 13:55, Güncelleme: 29.04.2022 - 13:55
 

BUCAK BELEDİYESİNDEN KURAKLIK TEHLİKESİNE KARŞI “KURAKÇIL PEYZAJLA” RENKLİ DÖNEM

Bucak Belediyesi, büyük beğeni toplayan çevre düzenlemeleriyle de göz dolduruyor. Bucak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çevre düzenlemesi noktasında bölgede ilk olan bir uygulamayı daha hayata geçirdi.
Daha az su kullanımı ve daha fazla görselliğe sahip olan ‘Kurak Peyzaj’ uygulamasını Sanayi yolu ve Süleyman Demirel Bulvarında daha önceden iki ayrı noktada tamamlayan Bucak Belediyesi şimdi de bu uygulamayı Orhan Gazi Caddesi hastane yolunda gerçekleştirdi. Daha çok su gerektiren, bakım maliyeti çok yüksek olan ve devamlı bakım isteyen çimli sisteme oranla Kurak Peyzaj, kullanılan malzemelerle uzun ömürlü olduğu gibi temizliği ve düzeni daha kolay.  En önemlisi su tasarrufu sağlayan uygulama, görsellik anlamında gözlere hitap ediyor. Proje kapsamında çim yerine malç uygulamaları yapılıyor.  Çim yerine renkli ağaç kabukları ve renkli taşlarla görsel zenginlik oluşturuluyor. Toprağın üstünden buharlaşarak kaybolan suyu önleyen ve nemi koruyan uygulama sayesinde az yağışlı dönemlerde ek sulama ve elektrik enerjisi gereksinimi düşürülmüş olacak. Bu sayede kavşak ve refüjlerde su ve elektrikten yüzde 50, ilaç ve gübreden yüzde 30 tasarruf sağlanması hedefleniyor. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, ‘Kurak peyzaj’ sisteminin uygulandığı noktalarda incelemelerde bulundu. Kurak Peyzaj uygulamasının ilçenin geneline yaygınlaşacağını aktaran Başkan Ünal, “Uygulamanın amacı, suyun daha az kullanılması ve yeşilliğin, görselliğin daha fazla hissettirilmesidir. Bu çalışma, belediyemizin farklı çalışmalarından biridir. Belediye olarak burada olduğu gibi farklı çalışmalara ima atmaya çalışıyoruz. Amacımız Bucak ilçemizin daha iyi daha güzel olmasıdır. ‘Bucak’ta yaşamak ayrıcalık olacak’ demiştik. Bunun sözde değil icra anlamında da yerine getirilmesi için alanda etkin şekilde çalışıyoruz. Talimatlarımızı da alana ne şekilde yansıdığını görüyoruz. Hizmetlerin halkımıza en iyi şekilde yansıması için bizzat alandayız. Ben ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın herşeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla buradayız. Emanetin hakkını verebilmek için buradayız. Çalışmalarımızın meyveleri her geçen gün ortaya çıkmaktadır. Kısa zamanda da uygulama ilçe genelinde yaygınlaşarak, bölgemize daha da güzellik katacak” dedi. Bölgede vatandaşlar uygulamanın görselliği noktasında beğenilerini Başkan Ünal’a ileterek yeni uygulamayı daha fazla noktada görmek istediklerini söylediler.
Bucak Belediyesi, büyük beğeni toplayan çevre düzenlemeleriyle de göz dolduruyor. Bucak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çevre düzenlemesi noktasında bölgede ilk olan bir uygulamayı daha hayata geçirdi.

Daha az su kullanımı ve daha fazla görselliğe sahip olan ‘Kurak Peyzaj’ uygulamasını Sanayi yolu ve Süleyman Demirel Bulvarında daha önceden iki ayrı noktada tamamlayan Bucak Belediyesi şimdi de bu uygulamayı Orhan Gazi Caddesi hastane yolunda gerçekleştirdi. Daha çok su gerektiren, bakım maliyeti çok yüksek olan ve devamlı bakım isteyen çimli sisteme oranla Kurak Peyzaj, kullanılan malzemelerle uzun ömürlü olduğu gibi temizliği ve düzeni daha kolay.  En önemlisi su tasarrufu sağlayan uygulama, görsellik anlamında gözlere hitap ediyor. Proje kapsamında çim yerine malç uygulamaları yapılıyor.  Çim yerine renkli ağaç kabukları ve renkli taşlarla görsel zenginlik oluşturuluyor. Toprağın üstünden buharlaşarak kaybolan suyu önleyen ve nemi koruyan uygulama sayesinde az yağışlı dönemlerde ek sulama ve elektrik enerjisi gereksinimi düşürülmüş olacak. Bu sayede kavşak ve refüjlerde su ve elektrikten yüzde 50, ilaç ve gübreden yüzde 30 tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, ‘Kurak peyzaj’ sisteminin uygulandığı noktalarda incelemelerde bulundu. Kurak Peyzaj uygulamasının ilçenin geneline yaygınlaşacağını aktaran Başkan Ünal, “Uygulamanın amacı, suyun daha az kullanılması ve yeşilliğin, görselliğin daha fazla hissettirilmesidir. Bu çalışma, belediyemizin farklı çalışmalarından biridir. Belediye olarak burada olduğu gibi farklı çalışmalara ima atmaya çalışıyoruz. Amacımız Bucak ilçemizin daha iyi daha güzel olmasıdır. ‘Bucak’ta yaşamak ayrıcalık olacak’ demiştik. Bunun sözde değil icra anlamında da yerine getirilmesi için alanda etkin şekilde çalışıyoruz. Talimatlarımızı da alana ne şekilde yansıdığını görüyoruz. Hizmetlerin halkımıza en iyi şekilde yansıması için bizzat alandayız. Ben ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın herşeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla buradayız. Emanetin hakkını verebilmek için buradayız. Çalışmalarımızın meyveleri her geçen gün ortaya çıkmaktadır. Kısa zamanda da uygulama ilçe genelinde yaygınlaşarak, bölgemize daha da güzellik katacak” dedi.

Bölgede vatandaşlar uygulamanın görselliği noktasında beğenilerini Başkan Ünal’a ileterek yeni uygulamayı daha fazla noktada görmek istediklerini söylediler.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.