BUCAK BELEDİYESİNDEN YÜZDE 50 TASARRUF

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 30.12.2021 - 09:33, Güncelleme: 30.12.2021 - 11:05
 

BUCAK BELEDİYESİNDEN YÜZDE 50 TASARRUF

Bucak Belediyesi ilçenin içme suyunun yüzde 98’ni yeraltı kuyularından sağlarken, 7 kuyudan sağlanan içme suyu sondajlarında güneş panelleri sayesinde yüzde 50 tasarruf ediyor.
Bucak Belediyesi ilçenin içme suyu ihtiyacının yüzde 98’ini yeraltı sularından karşılarken enerji şirketlerine milyonlarca lira para ödüyor. Belediyenin uyguladığı proje ile ilçeye su veren 7 sondaj kuyusunun kullanımında güneş panelleri koyarak yüzde 50 tasarruf ediyor. Sondaj kuyusu ve güneş panellerinde beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Yasin Çiçek, Doç. Dr. Oğuzhan Erdoğan ile incelemelerde bulunan başkan Emrullah Ünal “İlçemizin içme suyu ihtiyacının nerede ise çok büyük bir bölümünü yeraltı sularımızdan karşılıyoruz. Sondajlardan onlarca metre aşağıdan çektiğimiz suları şehrimizin ana içme suyu şebekesine aktarıyoruz. Hal böyle olunca sürekli çalışan sondajlar binlerce kilovat elektrik tüketimi karşısında enerji firmalarına yıllık milyonlarca para ödemek zorunda kalıyoruz. Enerji tüketimine düşüre bilmek için 7 sondaj kuyumuzda güneş panelleri koyduk. Gayette başarılı enerjiden yüzde 50 tasarruf ediyoruz. Diğer su panellerinde de güneş panellerinden yararlanmayı düşünüyoruz” dedi. Belediye Başkanı Emrullah Ünal, dünyada olduğu gibi bölgemizde de son yıllarda kuraklığın kendisini büyük çapta hissettirdiğini belirterek “Mevsimlerin kuraklık geçmesi çoğu sondaj kuyularımızda sular bitti yada daha aşağılara çekildi. Buna rağmen şehrimizde hiç içe suyu sıkıntısı çekilmedi. Ama bizim suyumuzun her damlası çok önemli. Lütfen evlerde olsun iş yerlerinde olsun su tasarruflarına uyalım. Musluklarımızın ucuna tasarruf aparatları takalım” dedi.  
Bucak Belediyesi ilçenin içme suyunun yüzde 98’ni yeraltı kuyularından sağlarken, 7 kuyudan sağlanan içme suyu sondajlarında güneş panelleri sayesinde yüzde 50 tasarruf ediyor.

Bucak Belediyesi ilçenin içme suyu ihtiyacının yüzde 98’ini yeraltı sularından karşılarken enerji şirketlerine milyonlarca lira para ödüyor. Belediyenin uyguladığı proje ile ilçeye su veren 7 sondaj kuyusunun kullanımında güneş panelleri koyarak yüzde 50 tasarruf ediyor. Sondaj kuyusu ve güneş panellerinde beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Yasin Çiçek, Doç. Dr. Oğuzhan Erdoğan ile incelemelerde bulunan başkan Emrullah Ünal “İlçemizin içme suyu ihtiyacının nerede ise çok büyük bir bölümünü yeraltı sularımızdan karşılıyoruz. Sondajlardan onlarca metre aşağıdan çektiğimiz suları şehrimizin ana içme suyu şebekesine aktarıyoruz. Hal böyle olunca sürekli çalışan sondajlar binlerce kilovat elektrik tüketimi karşısında enerji firmalarına yıllık milyonlarca para ödemek zorunda kalıyoruz. Enerji tüketimine düşüre bilmek için 7 sondaj kuyumuzda güneş panelleri koyduk. Gayette başarılı enerjiden yüzde 50 tasarruf ediyoruz. Diğer su panellerinde de güneş panellerinden yararlanmayı düşünüyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Emrullah Ünal, dünyada olduğu gibi bölgemizde de son yıllarda kuraklığın kendisini büyük çapta hissettirdiğini belirterek “Mevsimlerin kuraklık geçmesi çoğu sondaj kuyularımızda sular bitti yada daha aşağılara çekildi. Buna rağmen şehrimizde hiç içe suyu sıkıntısı çekilmedi. Ama bizim suyumuzun her damlası çok önemli. Lütfen evlerde olsun iş yerlerinde olsun su tasarruflarına uyalım. Musluklarımızın ucuna tasarruf aparatları takalım” dedi.  

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.