BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZEL’DEN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 14.10.2022 - 16:01, Güncelleme: 14.10.2022 - 16:01
 

BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZEL’DEN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü olması dolayısı ile Burdur İli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel bir mesaj yayınladı.
Bilal Özel yayınladığı mesajda “Kadınların öteden beri tarımsal alanda, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretimi ve güvenliğinde sahip oldukları önem göz ardı edilemeyecek boyuttadır. Gerek dünyada ve gerekse de Türkiye'de, tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü çiftçi kadınlarımız oynamaktadır. Dünyada tarımsal iş gücünün yüzde 43'ünü kadınlar oluşturmakta, Türkiye'de ise kadın ve erkeklerin neredeyse eşit sayıda istihdam edildiği tek sektör tarım sektörü olarak bilinmektedir. Kısacası kadınlarımız tarımın her dalında çok önemli olmakla birlikte kırsal kalkınmanın da merkezindedir. Kadınlarımız yeri geldi tarlada çift sürdü, tohum ekti ve ürününü hasat etti. Yeri geldi hayvanlarını yemledi, dağda ovada otlattı. Yeri gelince emekleriyle toprağı bir hamur misali yoğuran, tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak; ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek verdi. Bu bağlamda Bucak Ziraat Odası olarak tüm kadın çiftçilerimizin 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.    
15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü olması dolayısı ile Burdur İli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel bir mesaj yayınladı.

Bilal Özel yayınladığı mesajda “Kadınların öteden beri tarımsal alanda, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretimi ve güvenliğinde sahip oldukları önem göz ardı edilemeyecek boyuttadır.

Gerek dünyada ve gerekse de Türkiye'de, tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü çiftçi kadınlarımız oynamaktadır.

Dünyada tarımsal iş gücünün yüzde 43'ünü kadınlar oluşturmakta, Türkiye'de ise kadın ve erkeklerin neredeyse eşit sayıda istihdam edildiği tek sektör tarım sektörü olarak bilinmektedir. Kısacası kadınlarımız tarımın her dalında çok önemli olmakla birlikte kırsal kalkınmanın da merkezindedir.

Kadınlarımız yeri geldi tarlada çift sürdü, tohum ekti ve ürününü hasat etti. Yeri geldi hayvanlarını yemledi, dağda ovada otlattı. Yeri gelince emekleriyle toprağı bir hamur misali yoğuran, tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak; ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek verdi.

Bu bağlamda Bucak Ziraat Odası olarak tüm kadın çiftçilerimizin 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

 

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.