BUCAK’TA 31. GELENEKSEL KEŞKEK DÖVME VE SÜNNET ŞÖLENİ YAPILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 26.08.2022 - 18:29, Güncelleme: 26.08.2022 - 18:42
 

BUCAK’TA 31. GELENEKSEL KEŞKEK DÖVME VE SÜNNET ŞÖLENİ YAPILDI

Bucak Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale gelen, Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni yapıldı.
Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şölenine Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Burdur Ak Parti Milletvekili Yasin Uğur, Belediye Başkanı Emrullah Ünal,  Ak parti İl Başkanı Volkan Mengi, İlçe Başkanı Mustafa Oğuz ve vatandaşlar katıldı.     31’ncisi düzenlenen Geleneksel Keşkek ve Sünnet Şöleni, sünnet olan çocuklar ve aileleri Bucak belediyesi önünde toplanıldıktan sonra, Koca kavakta Keşkek Dövme merasimi yapıldı. Belediye Başkanı Emrullah Ünal Keşkek dövmenin kültürel bir etkinlik olduğunu, unutulmaya yüz tütmüş bir varlık olarak görüyoruz dedi. Başkan Ünal “Keşkek dövme geleneğini unutturmamak için bucak Belediyesi olarak bu yıl 31. Sını düzenliyoruz. Senede hiç olmazsa bir kez keşkek dövmeyi sizlerle buluşturuyoruz. Toplumsal katılımın yüksek olduğu tüm etkinliklerde Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde kullanılan keşkek yemeği kullanılır. Sünnet, Düğün, hayır etkinliklerde keşkek geleneksel olarak yenir” dedi. Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Burdur Ak Parti MilletvekilİYasin Uğur, Belediye Başkanı Emrullah Ünal,  Ak parti İl Başkanı Volkan Mengi, İlçe Başkanı Mustafa Oğuz ve vatandaşlar Koca kavakta geleneksel taş dibekte keşkek dövdüler. Keşkek Dövme Merasiminde Keşkek dövme merasiminden sonra sünnet olan çocuklar ve ailelerinin katılımı ile şehir turu konvoyu düzenlendi.   31’nci Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni akşam Kapalı Pazar Pazarında sünnet yemeği ve sünnet eğlencesi düzenlenecek 
Bucak Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale gelen, Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni yapıldı.

Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şölenine Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Burdur Ak Parti Milletvekili Yasin Uğur, Belediye Başkanı Emrullah Ünal,  Ak parti İl Başkanı Volkan Mengi, İlçe Başkanı Mustafa Oğuz ve vatandaşlar katıldı.  

 

31’ncisi düzenlenen Geleneksel Keşkek ve Sünnet Şöleni, sünnet olan çocuklar ve aileleri Bucak belediyesi önünde toplanıldıktan sonra, Koca kavakta Keşkek Dövme merasimi yapıldı. Belediye Başkanı Emrullah Ünal Keşkek dövmenin kültürel bir etkinlik olduğunu, unutulmaya yüz tütmüş bir varlık olarak görüyoruz dedi. Başkan Ünal “Keşkek dövme geleneğini unutturmamak için bucak Belediyesi olarak bu yıl 31. Sını düzenliyoruz. Senede hiç olmazsa bir kez keşkek dövmeyi sizlerle buluşturuyoruz. Toplumsal katılımın yüksek olduğu tüm etkinliklerde Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde kullanılan keşkek yemeği kullanılır. Sünnet, Düğün, hayır etkinliklerde keşkek geleneksel olarak yenir” dedi.

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Burdur Ak Parti MilletvekilİYasin Uğur, Belediye Başkanı Emrullah Ünal,  Ak parti İl Başkanı Volkan Mengi, İlçe Başkanı Mustafa Oğuz ve vatandaşlar Koca kavakta geleneksel taş dibekte keşkek dövdüler. Keşkek Dövme Merasiminde Keşkek dövme merasiminden sonra sünnet olan çocuklar ve ailelerinin katılımı ile şehir turu konvoyu düzenlendi.  

31’nci Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni akşam Kapalı Pazar Pazarında sünnet yemeği ve sünnet eğlencesi düzenlenecek 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.