BUCAK’TA JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU

Asayiş (Akca Gazete) - Akca Gazete | 19.04.2022 - 13:23, Güncelleme: 19.04.2022 - 13:23
 

BUCAK’TA JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU

BURDUR’ un Bucak ilçesinde Burdur Jandarma Komutanlığı tarafından 17 kişinin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 119 muhtelif tarihi eser ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre Burdur Jandarma Komutanlığı ekiplerince tarihi eser kaçakçılığı iddiası ile 17 kişinin ev ve eklentilerinde eş zamanlı yapılan adli aramada 43 adet sikke, tarihi eser aramada kullanılan 3 tane detektör, 9 tane ruhsatsız av tüfeği, 17 yivili av tüfeği fişeği, 1 tane kuru sıkı tabanca ve 31 tane tabanca fişeği olmak üzere toplam 119 adet muhtelif tarihi eserler ele geçirildi. Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilerek, gözaltına alınan 17 şahıstan 10’u ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılırken, 7 şüpheli şahıs ise sevk edildikleri adli makamlarca Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakıldı.
BURDUR’ un Bucak ilçesinde Burdur Jandarma Komutanlığı tarafından 17 kişinin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 119 muhtelif tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Burdur Jandarma Komutanlığı ekiplerince tarihi eser kaçakçılığı iddiası ile 17 kişinin ev ve eklentilerinde eş zamanlı yapılan adli aramada 43 adet sikke, tarihi eser aramada kullanılan 3 tane detektör, 9 tane ruhsatsız av tüfeği, 17 yivili av tüfeği fişeği, 1 tane kuru sıkı tabanca ve 31 tane tabanca fişeği olmak üzere toplam 119 adet muhtelif tarihi eserler ele geçirildi.

Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilerek, gözaltına alınan 17 şahıstan 10’u ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılırken, 7 şüpheli şahıs ise sevk edildikleri adli makamlarca Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakıldı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.