BUCAK’TA KAÇAK KAZI YAPAN 4 KİŞİYİ JANDARMA SUÇÜSTÜ YAKALADI

Asayiş (Akca Gazete) - Akca Gazete | 17.03.2022 - 16:47, Güncelleme: 17.03.2022 - 16:47
 

BUCAK’TA KAÇAK KAZI YAPAN 4 KİŞİYİ JANDARMA SUÇÜSTÜ YAKALADI

BURDUR’ un Bucak ilçesine bağlı Karacaören Köyünde kaçak kazı yapan 4 kişiyi jandarma kazı yaparken suçüstü yakaladı.
Burdur Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yapılan çalışmada, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçları ile mücadele kapsamında H.İ.A., E.A.,  M.Y. ve M.Ç. isimli şahısların kaçak kazı yapacakları bilgisi üzerine, Jandarma tarafından Karacaören Köyünde yapılan fiziki takip ve kontrol sonucunda H.İ.A., E.A., M.Y. ve M.Ç. isimli şahısların kaçak kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalandılar. Şahısların üzerlerinde ve kullandıkları araçta yapılan adli arama sonucunda kaçak kazıda kullanılmak üzere, 1 tane karot makinası, 6 tane karot malzeme ucu, 1 tane levye, 1 tane hurç, 1 tanet kazma, 1 tane kürek, 1 tane küçük çapa, 1 demir çekiç, 1 yılan kamera, 3 litre benzin, 1 tane ilaç tulumbası, 2 kilo fitil tozu, 7 metre ateşleme kablosu, 1 tane pense, 1 tane batarya ele geçirildi.   Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen malzemeler konulurken, gözaltına alınan H.İ.A., E.A., M.Y. ve M.Ç. isimli şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.
BURDUR’ un Bucak ilçesine bağlı Karacaören Köyünde kaçak kazı yapan 4 kişiyi jandarma kazı yaparken suçüstü yakaladı.

Burdur Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yapılan çalışmada, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçları ile mücadele kapsamında H.İ.A., E.A.,  M.Y. ve M.Ç. isimli şahısların kaçak kazı yapacakları bilgisi üzerine, Jandarma tarafından Karacaören Köyünde yapılan fiziki takip ve kontrol sonucunda H.İ.A., E.A., M.Y. ve M.Ç. isimli şahısların kaçak kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalandılar. Şahısların üzerlerinde ve kullandıkları araçta yapılan adli arama sonucunda kaçak kazıda kullanılmak üzere, 1 tane karot makinası, 6 tane karot malzeme ucu, 1 tane levye, 1 tane hurç, 1 tanet kazma, 1 tane kürek, 1 tane küçük çapa, 1 demir çekiç, 1 yılan kamera, 3 litre benzin, 1 tane ilaç tulumbası, 2 kilo fitil tozu, 7 metre ateşleme kablosu, 1 tane pense, 1 tane batarya ele geçirildi.  

Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen malzemeler konulurken, gözaltına alınan H.İ.A., E.A., M.Y. ve M.Ç. isimli şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.