BUCAK’TA ‘YETENEK SİZSİNİZ’ YARIŞMASININ FİNALİ YAPILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 16.06.2022 - 10:43, Güncelleme: 16.06.2022 - 10:57
 

BUCAK’TA ‘YETENEK SİZSİNİZ’ YARIŞMASININ FİNALİ YAPILDI

BURDUR’ un Bucak ilçesinde ‘Gelecek Gençlikte’ projesi kapsamında projenin son yarışmaları 7’den 77’ye bende varım Bucak ‘Yetenek sizsiniz’ ve En güzel film senin filmin olabilir kısa film yarışmaları yapıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, Bucak Kaymakamlığı, Bucak Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe tarım ve Orman müdürlüğü ve çok sayıda kurumun proje ortaklığı yaptığı ‘Gelecek Gençlikte’ projesi ocak ayında başlayarak, veli etkinlikleri, öğretmen etkinlikleri, öğrenci etkinlikleri ve sosyal etkinlikler düzenlendi. Projenin son yarışması ise, 7’den 77’ye bende varım Bucak ‘Yetenek sizsiniz’ ve En güzel film senin filmin olabilir kısa film yarışmaları dün gece Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Yüzlerce kişinin meydanı doldurduğu yarışmayı Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, eşi Ayşe Ünal, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş insanları, resmi kurumların amir ve müdürleri katıldı. 15 yarışmacının ve grupların yeteneklerini sergilediği yarışmalarda yirmi jüri üyesinin oyları ve Bucak 1’nci Noter ’in sonuçları ile Yetenek Sizsiniz yarışmasının birincisi Fatih Sultan Mehmet İlkokulundan kendisinin yazdığı ve sunduğu reb şarkısı ile Abdullah Kaplan, yarışmanın ikincisi 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulundan müzikalleri ile Fatma Zehra Özdaş ve İpek Naz Çimen, üçüncü ise Gençlik Merkezi adına yarışmaya giren folklor grubu ile Ceyhun Gencer, Koray Fidan, Berna Atasaray ve Defne Nisa Yavaş oldu. Kısa film dalında ise Abdullah Kaplan’ın yazark çektiği Dışarda hayat var filimi birinci, Hanife Ay’ı yazarak çektiği Kulaktan Kulağa ikinci ve Bilge Tolunay’ın yazarak çektiği Mücadele filmi üçüncü oldu. Yarışmalarda birincileri 2 bin 500, ikincilere 2 bin ve üçüncülere bin 500 Tl para ödülü verildi. Yarışmaların sonunda finale kalan 15 kişi ve gruplara ödülleri Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve iş insanları ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu tarafından belgeleri ve hediyeleri verildi. Yarışma sonrası konuşan Kaymakam Erol Tanrıkulu Gelecek Gençlikte projesinin aslında 2019 yılında yapılacağı pandemiden dolayı projenin ertelendiğini belirterek şöyle dedi. “Gelecek Gençlikte projesi kapsamında çok farklı etkinlikler yapıldı. Proje kapsamında gençlerimiz her türlü branşta hünerlerini gösterdi. Projenin son ayağındaki kısa metrajlı film ve yetenek sizsiniz yarışmasında yine gençlerimiz tüm yeteneklerini, becerilerini sergileyerek yarışmanın sonuna gelindi. Bu gün sadece burada yarışan 15 yarışmacı değil, projeye katkı sağlayan ve yarışmalarda elenen tüm eserler ve yarışmacılarımız aslında kaybeden değildir. Onların yeteneklerinin başlangıçlarını uyandırdık” dedi. Kaymakam Tanrıkulu yine aynı etkinliğin gelecek yıllarda genişletilerek yapılacağı müjdesini de verdi.   
BURDUR’ un Bucak ilçesinde ‘Gelecek Gençlikte’ projesi kapsamında projenin son yarışmaları 7’den 77’ye bende varım Bucak ‘Yetenek sizsiniz’ ve En güzel film senin filmin olabilir kısa film yarışmaları yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, Bucak Kaymakamlığı, Bucak Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe tarım ve Orman müdürlüğü ve çok sayıda kurumun proje ortaklığı yaptığı ‘Gelecek Gençlikte’ projesi ocak ayında başlayarak, veli etkinlikleri, öğretmen etkinlikleri, öğrenci etkinlikleri ve sosyal etkinlikler düzenlendi. Projenin son yarışması ise, 7’den 77’ye bende varım Bucak ‘Yetenek sizsiniz’ ve En güzel film senin filmin olabilir kısa film yarışmaları dün gece Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Yüzlerce kişinin meydanı doldurduğu yarışmayı Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, eşi Ayşe Ünal, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş insanları, resmi kurumların amir ve müdürleri katıldı.

15 yarışmacının ve grupların yeteneklerini sergilediği yarışmalarda yirmi jüri üyesinin oyları ve Bucak 1’nci Noter ’in sonuçları ile Yetenek Sizsiniz yarışmasının birincisi Fatih Sultan Mehmet İlkokulundan kendisinin yazdığı ve sunduğu reb şarkısı ile Abdullah Kaplan, yarışmanın ikincisi 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulundan müzikalleri ile Fatma Zehra Özdaş ve İpek Naz Çimen, üçüncü ise Gençlik Merkezi adına yarışmaya giren folklor grubu ile Ceyhun Gencer, Koray Fidan, Berna Atasaray ve Defne Nisa Yavaş oldu. Kısa film dalında ise Abdullah Kaplan’ın yazark çektiği Dışarda hayat var filimi birinci, Hanife Ay’ı yazarak çektiği Kulaktan Kulağa ikinci ve Bilge Tolunay’ın yazarak çektiği Mücadele filmi üçüncü oldu. Yarışmalarda birincileri 2 bin 500, ikincilere 2 bin ve üçüncülere bin 500 Tl para ödülü verildi.

Yarışmaların sonunda finale kalan 15 kişi ve gruplara ödülleri Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve iş insanları ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu tarafından belgeleri ve hediyeleri verildi. Yarışma sonrası konuşan Kaymakam Erol Tanrıkulu Gelecek Gençlikte projesinin aslında 2019 yılında yapılacağı pandemiden dolayı projenin ertelendiğini belirterek şöyle dedi. “ Gelecek Gençlikte projesi kapsamında çok farklı etkinlikler yapıldı. Proje kapsamında gençlerimiz her türlü branşta hünerlerini gösterdi. Projenin son ayağındaki kısa metrajlı film ve yetenek sizsiniz yarışmasında yine gençlerimiz tüm yeteneklerini, becerilerini sergileyerek yarışmanın sonuna gelindi. Bu gün sadece burada yarışan 15 yarışmacı değil, projeye katkı sağlayan ve yarışmalarda elenen tüm eserler ve yarışmacılarımız aslında kaybeden değildir. Onların yeteneklerinin başlangıçlarını uyandırdık” dedi. Kaymakam Tanrıkulu yine aynı etkinliğin gelecek yıllarda genişletilerek yapılacağı müjdesini de verdi.   

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.