Burdur Lisesi Mizah Dergisi Teneffüs’ün Dördüncü Sayısı Yayınlandı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 16.04.2025 - 16:42, Güncelleme: 16.04.2025 - 16:42
 

Burdur Lisesi Mizah Dergisi Teneffüs’ün Dördüncü Sayısı Yayınlandı

Burdur Lisesi Çizgili Düşler Karikatür ve Mizah Topluluğu tarafından hazırlanan Teneffüs dergisinin dördüncü sayısı okuyucuyla buluştu. İlk sayısı 19 Mayıs 2022 tarihinde çıkan derginin yeni sayısında, yine birbirinden eğlenceli karikatürler yer alıyor.
11/B sınıfı öğrencisi Ada Inge Richards’ın başkanlığını yürüttüğü toplulukta; Enes Berk Yavuz (9/A), Nisanur Aydın (9/B), Edanur Gürsu (9/B), Najla Farrah Mahmud (9/B), Muhammet Şengül (9/B), Buğra Keskin (10/A) ve Yağmur Akkuş (11/B) aktif olarak görev alıyor. Her eğitim-öğretim yılında bir sayı çıkan Teneffüs’ün bu sayısında, öğrencilerin kendi köşelerinin yanı sıra “Burdurlu Karikatürler” adlı özel bir bölüm de yer alıyor. Ayrıca dergide, Burdur’un yöresel tatlarına düşkün “Sonradan Gurme Mehmet Emmi” karakterinin maceralarının anlatıldığı bir çizgi romana da yer veriliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan okul müdürü Ahmet Demirel, “Tespitlerimize göre Türkiye’de şu an mizah dergisi çıkaran iki okuldan biriyiz. Dört yıldır bu çalışmayı sürdürüyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra kültür, sanat ve spordaki etkinlikleri bizleri ayrıca mutlu ediyor,” dedi. Derginin editörlüğünü üstlenen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni ve karikatürist Said Coşar ise şunları söyledi:   “Burdur Lisesi’nde mizah ve karikatürün köklü bir geçmişi var. 1950’li yıllarda yayınlanan Şaka adlı duvar gazetesiyle başlayan bu gelenek, bugün Teneffüs ile devam ediyor. Resim öğretmeni Abdullah Demiroğlu’nun öncülüğündeki o dönemin mirasını devralıp daha ileriye taşımak istiyoruz. Bu yıl öğrenci kadromuzu yeniledik, bu da dergimizin sürekliliği açısından çok önemliydi. Öğrencilerimiz her hafta cumartesi günleri fedakârlık yaparak okula geldiler, birlikte çalıştık ve bu güzel dergiyi hazırladık. Emek veren tüm öğrencilerime buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Burdur Lisesi Çizgili Düşler Karikatür ve Mizah Topluluğu tarafından hazırlanan Teneffüs dergisinin dördüncü sayısı okuyucuyla buluştu. İlk sayısı 19 Mayıs 2022 tarihinde çıkan derginin yeni sayısında, yine birbirinden eğlenceli karikatürler yer alıyor.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
google.com, pub-7318673670997096, DIRECT, f08c47fec0942fa0