Burdur Valisi Ali Arslantaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 02.12.2022 - 13:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 15:24
 

Burdur Valisi Ali Arslantaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı
Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer vermiştir: “Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi; engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilerek, toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın yükseltilmesi açısından önemli bir gündür. Beklentileri sadece sevgi, saygı ve anlayış olan engellilerimizin, toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Onların toplumumuzun ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçası olduklarını unutmadan, günlük yaşam içerisinde aktif biçimde yer almaları için gereken şartları oluşturmak, başta devletimiz ve ilgili kurumlar olmak üzere toplumun tamamını yakından ilgilendiren, bütüncül bir anlayışla ele alınması gereken çok önemli bir meseledir. Devletimiz üzerinde ehemmiyetle durduğu, pozitif ayrımcılık gösterdiği bu alanda, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak engelli vatandaşlarımızın ve aileleri için önemli çalışmaları hayata geçirmiş ve geçirmeye devam etmektedir. Bu kapsamda eğitimden istihdama, evde bakım hizmetlerinden rehabilitasyona, sosyal hayat şatlarının iyileştirilmesinden, ailelerinin desteklenmesine, spordan sanata kadar her alanda üreten bireyler olarak hayatın içerisinde yer almaları ve yaşam koşullarının kolaylaştırılması için pek çok hususta, mevzuat içerisinde yapılan düzenlemelerle engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözümler üretilmiştir. Her sağlıklı bireyin de engelli adayı olduğunu unutmadan, bunun bilincinde olarak tüm kesimlerin bu önemli konuda duyarlılık göstermesi ve bu alanda yapılan çalışmalara katkı sunması büyük önem taşımaktadır. Unutmayalım sevgi varsa engel yoktur… Bu duygu ve düşünceler içerisinde, bu anlamlı günün engelli vatandaşlarımız için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, bizler için çok kıymetli ve özel olan engelli vatandaşlarımız 
Burdur Valisi Ali Arslantaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer vermiştir:

“Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi; engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilerek, toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın yükseltilmesi açısından önemli bir gündür.

Beklentileri sadece sevgi, saygı ve anlayış olan engellilerimizin, toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Onların toplumumuzun ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçası olduklarını unutmadan, günlük yaşam içerisinde aktif biçimde yer almaları için gereken şartları oluşturmak, başta devletimiz ve ilgili kurumlar olmak üzere toplumun tamamını yakından ilgilendiren, bütüncül bir anlayışla ele alınması gereken çok önemli bir meseledir.

Devletimiz üzerinde ehemmiyetle durduğu, pozitif ayrımcılık gösterdiği bu alanda, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak engelli vatandaşlarımızın ve aileleri için önemli çalışmaları hayata geçirmiş ve geçirmeye devam etmektedir.

Bu kapsamda eğitimden istihdama, evde bakım hizmetlerinden rehabilitasyona, sosyal hayat şatlarının iyileştirilmesinden, ailelerinin desteklenmesine, spordan sanata kadar her alanda üreten bireyler olarak hayatın içerisinde yer almaları ve yaşam koşullarının kolaylaştırılması için pek çok hususta, mevzuat içerisinde yapılan düzenlemelerle engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözümler üretilmiştir.

Her sağlıklı bireyin de engelli adayı olduğunu unutmadan, bunun bilincinde olarak tüm kesimlerin bu önemli konuda duyarlılık göstermesi ve bu alanda yapılan çalışmalara katkı sunması büyük önem taşımaktadır.

Unutmayalım sevgi varsa engel yoktur…

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, bu anlamlı günün engelli vatandaşlarımız için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, bizler için çok kıymetli ve özel olan engelli vatandaşlarımız 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.