Burdur'da Engelliler Günü etkinliği

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.12.2022 - 12:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 13:36
 

Burdur'da Engelliler Günü etkinliği

Burdur'da Engelliler Günü etkinliği
BURDUR'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Vali Ali Arslantaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ile engelli öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş, engelli sözcüğü yerine 'yetersizliği olan birey' ifadesinin kullanımının daha şık olacağını belirtti. Vali Arslantaş, "Zira engellilik organların zedelenmesine bağlı olarak işlevlerinde oluşan kayıpların yol açtığı yetersizlik nedeniyle, bireyin çevreyle etkili ve yeterli etkileşim kurma sürecinde karşılaştığı problem durumu olarak tanımlanır ve meselenin özünde yetersizlik kavramı yer almaktadır" diye konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Canan Yüksel, "Engellilik alanındaki toplumsal dönüşümü standart haline getirebilmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi hazırlanmıştır. Bu belge, engellilerin eşit vatandaşlar olarak potansiyellerini gerçekleştirebildikleri bir toplum olma yolunda, günümüzden 2030'a kadar engellilik alanındaki ulusal vizyonumuzu ve yol haritamızı ortaya koymaktadır. Bu doğrultuda, hem Vizyon Belgesi hem kurumsal hafızamızdan hareketle; engelsiz bir toplum oluşturma yolunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye tüm gayretimizle devam edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından Burdur Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından şiirler okundu, işaret dili ile 'Sev Kardeşim' şarkısı seslendirildi. Gölhisar Adalet Sarayı ve Burdur Gar Müdürlüğü'ne erişilebilirlik belgelerinin takdim edilmesinin ardından programda, Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Kurdele Gösterisi ve Burdur Güzel Sanatlar Lisesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisi sunuldu. Program engelli öğrencilerin yaptığı eserlerin sergisinin gezilmesiyle sona erdi. FOTOĞRAFLI  
Burdur'da Engelliler Günü etkinliği

BURDUR'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Vali Ali Arslantaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ile engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş, engelli sözcüğü yerine 'yetersizliği olan birey' ifadesinin kullanımının daha şık olacağını belirtti. Vali Arslantaş, "Zira engellilik organların zedelenmesine bağlı olarak işlevlerinde oluşan kayıpların yol açtığı yetersizlik nedeniyle, bireyin çevreyle etkili ve yeterli etkileşim kurma sürecinde karşılaştığı problem durumu olarak tanımlanır ve meselenin özünde yetersizlik kavramı yer almaktadır" diye konuştu.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Canan Yüksel, "Engellilik alanındaki toplumsal dönüşümü standart haline getirebilmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi hazırlanmıştır. Bu belge, engellilerin eşit vatandaşlar olarak potansiyellerini gerçekleştirebildikleri bir toplum olma yolunda, günümüzden 2030'a kadar engellilik alanındaki ulusal vizyonumuzu ve yol haritamızı ortaya koymaktadır. Bu doğrultuda, hem Vizyon Belgesi hem kurumsal hafızamızdan hareketle; engelsiz bir toplum oluşturma yolunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye tüm gayretimizle devam edeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından Burdur Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından şiirler okundu, işaret dili ile 'Sev Kardeşim' şarkısı seslendirildi. Gölhisar Adalet Sarayı ve Burdur Gar Müdürlüğü'ne erişilebilirlik belgelerinin takdim edilmesinin ardından programda, Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Kurdele Gösterisi ve Burdur Güzel Sanatlar Lisesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisi sunuldu. Program engelli öğrencilerin yaptığı eserlerin sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.