Burdur'da Gaziler Günü kutlaması

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.09.2022 - 15:44, Güncelleme: 19.09.2022 - 17:11
 

Burdur'da Gaziler Günü kutlaması

Burdur'da Gaziler Günü kutlaması
- BURDUR'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla program düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Gaziler Günü programına Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Albay Yavuz Çankaya, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Baro Başkanı Ramazan Gedik ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Hasan Okyar ile gaziler, protokol üyeleri ve vatandaş katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na Vali Arslantaş, Garnizon Komutanı Çankaya, Belediye Başkanı Ercengiz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Hasan Okyar tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Gaziler Derneği Temsilcisi Hasan Okyar, "22 gün 22 gece süren ve dünyanın en uzun ve kanlı savaşı olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de mareşallik ve gazilik unvanı verilmiştir. Bugün tüm gazilerin şeref günüdür" dedi. Cumhuriyet Meydanı'nda açılan fotoğraf sergisini gezen protokol üyeleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ni de ziyaret ettikten sonra, şehit yakınları ve gazilerle öğretmenevinde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi. FOTOĞRAFLI  
Burdur'da Gaziler Günü kutlaması

- BURDUR'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Gaziler Günü programına Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Albay Yavuz Çankaya, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Baro Başkanı Ramazan Gedik ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Hasan Okyar ile gaziler, protokol üyeleri ve vatandaş katıldı.

Törende Atatürk Anıtı'na Vali Arslantaş, Garnizon Komutanı Çankaya, Belediye Başkanı Ercengiz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Hasan Okyar tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Gaziler Derneği Temsilcisi Hasan Okyar, "22 gün 22 gece süren ve dünyanın en uzun ve kanlı savaşı olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de mareşallik ve gazilik unvanı verilmiştir. Bugün tüm gazilerin şeref günüdür" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda açılan fotoğraf sergisini gezen protokol üyeleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ni de ziyaret ettikten sonra, şehit yakınları ve gazilerle öğretmenevinde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi.

FOTOĞRAFLI

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.