Burdur'da GÖAK Projesi başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.08.2022 - 12:30, Güncelleme: 08.08.2022 - 13:48
 

Burdur'da GÖAK Projesi başladı

Burdur'da GÖAK Projesi başladı
 BURDUR İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ortaklığında hayata geçirilen Güncel Öğretmen Akademisi- GÖAK Projesi başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mahir İz Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyit Güven Yılmaz, Salim Oğuz ile projede görev alan öğretmenler katıldı. Yürütücülüğünü Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ar-ge personeli Osman Aköz'ün yaptığı proje TÜBİTAK-4004 Doğa ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen sınırlı sayıda projenin içerisinde yer alıyor. Proje yürütücüsü Osman Aköz, yapılacak çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Projede sınıf öğretmenlerinin katılacağı ekoloji, bilişim, tasarım ve bilim temaları kapsamında eğitim öğretim süreçlerine dahil edilen ve sınıf dışı mekanlar içerisinde yer alan atölye, laboratuvar ve doğa gibi formal olmayan mekanlarda güncel uygulamalar kampı düzenlenecek. Proje kapsamında düzenlenecek güncel uygulamalar, Burdur il sınırları içinde doğada, atölyede ve laboratuvarda, biyomimikri uygulamaları, STEM etkinlikleri, doğa temelli fen uygulamaları, yer bilimi etkinlikleri nano-teknolojiye yönelik temel etkinlikler, yenilenebilir enerji kaynakları kapsamındaki uygulamalar, arduino uygulamaları, kodlama etkinlikleri, 3D tasarım etkinlikleri ile ilgili faaliyetleri kapsıyor. Projenin amacı kırsal bölgelerde görev yapmakta olan sınıf öğretmenlerinin ekoloji, bilişim, tasarım ve bilim temaları kapsamında güncel uygulamaları doğada, atölyede ve laboratuvarda gerçekleştirilebilecek bu uygulamalarla tanışmalarına aracı olarak çevre, çevre sorunları, yenilenebilir enerji kaynakları, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, temiz ve döngüsel ekonomi gibi alanlarda bilgiler edinmelerini ve deneyim kazanmalarını sağlamak." FOTOĞRAFLI  
Burdur'da GÖAK Projesi başladı

 BURDUR İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ortaklığında hayata geçirilen Güncel Öğretmen Akademisi- GÖAK Projesi başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mahir İz Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyit Güven Yılmaz, Salim Oğuz ile projede görev alan öğretmenler katıldı. Yürütücülüğünü Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ar-ge personeli Osman Aköz'ün yaptığı proje TÜBİTAK-4004 Doğa ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen sınırlı sayıda projenin içerisinde yer alıyor.

Proje yürütücüsü Osman Aköz, yapılacak çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Projede sınıf öğretmenlerinin katılacağı ekoloji, bilişim, tasarım ve bilim temaları kapsamında eğitim öğretim süreçlerine dahil edilen ve sınıf dışı mekanlar içerisinde yer alan atölye, laboratuvar ve doğa gibi formal olmayan mekanlarda güncel uygulamalar kampı düzenlenecek. Proje kapsamında düzenlenecek güncel uygulamalar, Burdur il sınırları içinde doğada, atölyede ve laboratuvarda, biyomimikri uygulamaları, STEM etkinlikleri, doğa temelli fen uygulamaları, yer bilimi etkinlikleri nano-teknolojiye yönelik temel etkinlikler, yenilenebilir enerji kaynakları kapsamındaki uygulamalar, arduino uygulamaları, kodlama etkinlikleri, 3D tasarım etkinlikleri ile ilgili faaliyetleri kapsıyor. Projenin amacı kırsal bölgelerde görev yapmakta olan sınıf öğretmenlerinin ekoloji, bilişim, tasarım ve bilim temaları kapsamında güncel uygulamaları doğada, atölyede ve laboratuvarda gerçekleştirilebilecek bu uygulamalarla tanışmalarına aracı olarak çevre, çevre sorunları, yenilenebilir enerji kaynakları, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, temiz ve döngüsel ekonomi gibi alanlarda bilgiler edinmelerini ve deneyim kazanmalarını sağlamak."

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.