Burdur'da Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenlendi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.12.2022 - 08:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 08:54
 

Burdur'da Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenlendi

Burdur'da Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenlendi
BURDUR'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenlendi. Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen çalıştaya Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Eraslan, akademisyenler, mesleki eğitim veren okulların öğretmen ve müdürleriyle meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Çalıştayın açılışında konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, mesleki eğitimin memleket meselesi olduğunu söyledi. Özkan, "Umarım daha iyi, kalifiye eleman, daha iyi iş gücü yetiştirme adına bu çalışmamız hayırlara vesile olur" dedi. Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, konuşmalarında mesleki eğitimin önemine dikkati çekti. İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman da "Ülkelerin gelişmesi ve kalkınması için sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Günümüzde, hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde mesleki teknik eğitimin öneminin çok büyük olduğu herkes tarafından bilinen ve söylenen bir gerçektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin; ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmesinde mesleki eğitimin önemi çok büyüktür" diye konuştu. Konuşmaların ardından çalıştay mesleki grupların çalışmaları ile devam etti. FOTOĞRAFLI  
Burdur'da Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenlendi

BURDUR'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenlendi.

Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen çalıştaya Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Eraslan, akademisyenler, mesleki eğitim veren okulların öğretmen ve müdürleriyle meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, mesleki eğitimin memleket meselesi olduğunu söyledi. Özkan, "Umarım daha iyi, kalifiye eleman, daha iyi iş gücü yetiştirme adına bu çalışmamız hayırlara vesile olur" dedi.

Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, konuşmalarında mesleki eğitimin önemine dikkati çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman da "Ülkelerin gelişmesi ve kalkınması için sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Günümüzde, hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde mesleki teknik eğitimin öneminin çok büyük olduğu herkes tarafından bilinen ve söylenen bir gerçektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin; ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmesinde mesleki eğitimin önemi çok büyüktür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çalıştay mesleki grupların çalışmaları ile devam etti.

FOTOĞRAFLI

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.