Burdur'da yaren gecesi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.11.2022 - 10:52, Güncelleme: 19.11.2022 - 20:09
 

Burdur'da yaren gecesi

Burdur'da yaren gecesi
BURDUR'da Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yaren gecesi düzenlendi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki etkinliği AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, İl Milli Eğitim Müdür vekili Seyit Güven Yılmaz ile vatandaşlar ilgi ile izledi. Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslarda eğitim gören öğrencilerin cura ve sipsi dinletisi ile başlayan ve yaklaşık 3 saat süren etkinlikte Burdurlu TRT sanatçısı Ferhat Erdem ile Burdur'un ilçe ve köylerinden gelen yerel sanatçılar kabak kemane, sipsi, çift sipsi, cura, ekizce cura ve çoban düdüğü gibi enstrümanlar eşliğinde seslendirdikleri eserler ile katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Burdur'un Teke yöresinin başkenti olduğunu ve Yörük kültürünün en iyi temsil eden illerin başına geldiğini belirten Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu, "Yaren gecesi geçmişte köy odalarımızda yöresel sanatçıların bir araya gelerek müzik kültürünü gelecek kuşaklara aktardıkları bir etkinlik olarak karşımıza çıkmakta. Bu etkinliği devam ettirmek adına Burdur'umuzun yöresel sanatçılarını bir araya getirerek Burdur halkıyla buluşturmak istedik. Amacımız yöresel enstrümanlarımız olan kabak kemane, cura, sipsiyi, yöresel türkülerimizi yeni kuşaklara öğretmek. Yöresel sanatçılarımız tarih kokan bir özelliğe sahipler. Yapılan bu çalışma aynı zamanda bir arşiv niteliğinde. İlerleyen yıllarda geriye dönüp baktığımızda bu kültürü miras olarak bırakmış olacağız. Katılan sanatçılarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum. Bugün bir başlangıç yaptık ilerleyen yıllarda devamını getireceğiz" dedi. FOTOĞRAFLI
Burdur'da yaren gecesi
BURDUR'da Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yaren gecesi düzenlendi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki etkinliği AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, İl Milli Eğitim Müdür vekili Seyit Güven Yılmaz ile vatandaşlar ilgi ile izledi. Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslarda eğitim gören öğrencilerin cura ve sipsi dinletisi ile başlayan ve yaklaşık 3 saat süren etkinlikte Burdurlu TRT sanatçısı Ferhat Erdem ile Burdur'un ilçe ve köylerinden gelen yerel sanatçılar kabak kemane, sipsi, çift sipsi, cura, ekizce cura ve çoban düdüğü gibi enstrümanlar eşliğinde seslendirdikleri eserler ile katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Burdur'un Teke yöresinin başkenti olduğunu ve Yörük kültürünün en iyi temsil eden illerin başına geldiğini belirten Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu, "Yaren gecesi geçmişte köy odalarımızda yöresel sanatçıların bir araya gelerek müzik kültürünü gelecek kuşaklara aktardıkları bir etkinlik olarak karşımıza çıkmakta. Bu etkinliği devam ettirmek adına Burdur'umuzun yöresel sanatçılarını bir araya getirerek Burdur halkıyla buluşturmak istedik. Amacımız yöresel enstrümanlarımız olan kabak kemane, cura, sipsiyi, yöresel türkülerimizi yeni kuşaklara öğretmek. Yöresel sanatçılarımız tarih kokan bir özelliğe sahipler. Yapılan bu çalışma aynı zamanda bir arşiv niteliğinde. İlerleyen yıllarda geriye dönüp baktığımızda bu kültürü miras olarak bırakmış olacağız. Katılan sanatçılarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum. Bugün bir başlangıç yaptık ilerleyen yıllarda devamını getireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.