Burdurlu öğrencinin başarısı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.01.2023 - 13:30, Güncelleme: 12.01.2023 - 13:31
 

Burdurlu öğrencinin başarısı

Burdurlu öğrencinin başarısı
BURDUR Alpaslan Ali Can Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Yusuf Emir Coşar, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nın ikinci aşamasında altın madalya kazandı. TÜBİTAK tarafından ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatları'na hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etmelerini sağlamak amacıyla 16- 22 Aralık 2022 tarihlerinde düzenlenen 30'uncu Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınav sonuçları açıklandı. 8 dalda 467 öğrencinin katıldığı İkinci Aşama Sınavı sonucunda yapılan değerlendirmelere göre 197 öğrenci madalya kazandı. Aralarında Burdur Alpaslan Ali Can Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Yusuf Emir Coşar'ın da bulunduğu 206 öğrenci ise Kış Okulu ve Milli Takım Seçme Sınavına davet edildi. Alpaslan Ali Can Bilim Sanat Merkezi Müdürü Tuncay Sakar, "TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları Bilgisayar Dalı'nda birinci aşamayı Türkiye derecesiyle geçen ikinci aşamadan da altın madalya kazanarak para ödülünün yanında hem kış kampı hem de milli takım seçmelerine girmeye hak kazanan öğrencimiz Yusuf Emir Coşar’ı, ailesini ve danışman öğretmeni Gökhan Karaaslan’ı tebrik ediyorum. Öğrencimizle bu üstün başarısından dolayı gurur duyuyoruz" dedi. FOTOĞRAFLI  
Burdurlu öğrencinin başarısı

BURDUR Alpaslan Ali Can Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Yusuf Emir Coşar, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nın ikinci aşamasında altın madalya kazandı.

TÜBİTAK tarafından ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatları'na hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etmelerini sağlamak amacıyla 16- 22 Aralık 2022 tarihlerinde düzenlenen 30'uncu Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınav sonuçları açıklandı. 8 dalda 467 öğrencinin katıldığı İkinci Aşama Sınavı sonucunda yapılan değerlendirmelere göre 197 öğrenci madalya kazandı. Aralarında Burdur Alpaslan Ali Can Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Yusuf Emir Coşar'ın da bulunduğu 206 öğrenci ise Kış Okulu ve Milli Takım Seçme Sınavına davet edildi.
Alpaslan Ali Can Bilim Sanat Merkezi Müdürü Tuncay Sakar, "TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları Bilgisayar Dalı'nda birinci aşamayı Türkiye derecesiyle geçen ikinci aşamadan da altın madalya kazanarak para ödülünün yanında hem kış kampı hem de milli takım seçmelerine girmeye hak kazanan öğrencimiz Yusuf Emir Coşar’ı, ailesini ve danışman öğretmeni Gökhan Karaaslan’ı tebrik ediyorum. Öğrencimizle bu üstün başarısından dolayı gurur duyuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.