ÇELTİKÇİ’DE JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU

Asayiş 21.12.2021 - 16:35, Güncelleme: 21.12.2021 - 16:35
 

ÇELTİKÇİ’DE JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU

BURDUR’ un Çeltikçi ilçesinde iki kişinin tarihi eser kaçakçılığı yapacağı duyumu üzerine harekete geçen jandarma ekipleri 175 adet Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre Burdur Jandarma komutanlığı ekipleri tarafından Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada A.K.C ve K.T isimli şahısların tarihi eser kaçakçılığı yapacakları bilgisi alınması üzerine, Çeltikçi ilçesinde Antalya – Burdur karayolu üzerinde yapılan fiziki takip ve kontrollerde A.K.C ve K.T isimli şahısların üzerlerinde ve kullandıkları araçta yapılan aramada Roma, Bizans ve İslami döneme ait oludğu tespit edilen 168 adet sikke, 7 obje ile birlikte toplam 175 adet tarihi eser ele geçirildi. Bucak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, gözaltına alınan A.K.Ç. ve K.T. isimli şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.
BURDUR’ un Çeltikçi ilçesinde iki kişinin tarihi eser kaçakçılığı yapacağı duyumu üzerine harekete geçen jandarma ekipleri 175 adet Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Burdur Jandarma komutanlığı ekipleri tarafından Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada A.K.C ve K.T isimli şahısların tarihi eser kaçakçılığı yapacakları bilgisi alınması üzerine, Çeltikçi ilçesinde Antalya – Burdur karayolu üzerinde yapılan fiziki takip ve kontrollerde A.K.C ve K.T isimli şahısların üzerlerinde ve kullandıkları araçta yapılan aramada Roma, Bizans ve İslami döneme ait oludğu tespit edilen 168 adet sikke, 7 obje ile birlikte toplam 175 adet tarihi eser ele geçirildi.

Bucak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, gözaltına alınan A.K.Ç. ve K.T. isimli şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.