Çeltikçi'de jandarmadan tarihi eser operasyonu

Asayiş (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.12.2021 - 17:00, Güncelleme: 21.12.2021 - 17:26
 

Çeltikçi'de jandarmadan tarihi eser operasyonu

Çeltikçi'de jandarmadan tarihi eser operasyonu
  Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Çeltikçi ilçesinde jandarma ekiplerinin operasyonunda iki kişi Roma ve Bizans dönemine ait 175 tarihi eserlerle yakalandı. Burdur Jandarma Komutanlığı ekipleri A.K.C ve K.T.'nin tarihi eser kaçakçılığı yapacağı ihbarı üzerine harekete geçti. Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada, Çeltikçi ilçesinde Antalya, Burdur karayolunda yapılan takip sonrası A.K.C ve K.T.'nin içerisinde yer aldığı otomobil durduruldu. Yapılan aramada Roma ve Bizans dönemine ait oludğu tespit edilen 168 sikke, 7 obje olmlak üzere 175 tarihi eser ele geçirildi. Bucak Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Gözaltına alınan A.K.C. ve K.T., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. FOTOĞRAFLI  
Çeltikçi'de jandarmadan tarihi eser operasyonu

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Çeltikçi ilçesinde jandarma ekiplerinin operasyonunda iki kişi Roma ve Bizans dönemine ait 175 tarihi eserlerle yakalandı.

Burdur Jandarma Komutanlığı ekipleri A.K.C ve K.T.'nin tarihi eser kaçakçılığı yapacağı ihbarı üzerine harekete geçti. Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada, Çeltikçi ilçesinde Antalya, Burdur karayolunda yapılan takip sonrası A.K.C ve K.T.'nin içerisinde yer aldığı otomobil durduruldu. Yapılan aramada Roma ve Bizans dönemine ait oludğu tespit edilen 168 sikke, 7 obje olmlak üzere 175 tarihi eser ele geçirildi.

Bucak Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Gözaltına alınan A.K.C. ve K.T., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.