Çiftçiler, şeker pancarı ton başı taban fiyatına günceleme istiyor

Ekonomi (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.01.2022 - 14:44, Güncelleme: 18.01.2022 - 14:53
 

Çiftçiler, şeker pancarı ton başı taban fiyatına günceleme istiyor

Çiftçiler, şeker pancarı ton başı taban fiyatına günceleme istiyor
KANGAL Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, 420 TL olarak belirlenen şeker pancarı ton başı taban fiyatlarında güncelleme yapılmasını talep etti. Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, şeker pancarı taban fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. 2021 yılı ödemelerinin henüz yapılmadığını dile getiren Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, "2021 yılında şekerpancarında ton fiyatı 420 TL olarak belirlenmişti. Taban fiyat açıklandığında şekerin torbası 180 TL’ydi. Şu an şekerin torba fiyatı 380 TL. O dönemki girdi maliyetleri ile şu anki arasında da yüzde 100'ün üzerinde artış söz konusu. Şeker pancarında Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden olan Sivas’ta çiftçilerimize yapılacak ödemelerde güncelleme talep ediyoruz. Bizler de yaşanan bu artışlar karşısında çiftçilerimizin mağdur olmaması için taban fiyatların güncellenerek en az 700 TL olarak çiftçilerimize ödenmesini talep ediyoruz" dedi. Çiftçilerin üretimde sürekliliği sağlayabilmesi için desteklemelerin güncellenmesi gerektiğini dile getiren Başkan Çoban, "Çiftçimiz tarlaya da toprağa da küstü. Şeker pancarı üretimi zor ve zahmetli bir iş. Çiftçilerimiz yapılacak ödemelerle borçsuz olarak sezonu tamamlamak istiyor. Ama gelecek sezon için aldığı parayla üretim yapabilmesi mümkün değil. Bu nedenle şeker pancarı fiyatlarında güncelleme şart. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli’den bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu. FOTOĞRAFLI  
Çiftçiler, şeker pancarı ton başı taban fiyatına günceleme istiyor

KANGAL Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, 420 TL olarak belirlenen şeker pancarı ton başı taban fiyatlarında güncelleme yapılmasını talep etti.

Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, şeker pancarı taban fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. 2021 yılı ödemelerinin henüz yapılmadığını dile getiren Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, "2021 yılında şekerpancarında ton fiyatı 420 TL olarak belirlenmişti. Taban fiyat açıklandığında şekerin torbası 180 TL’ydi. Şu an şekerin torba fiyatı 380 TL. O dönemki girdi maliyetleri ile şu anki arasında da yüzde 100'ün üzerinde artış söz konusu. Şeker pancarında Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden olan Sivas’ta çiftçilerimize yapılacak ödemelerde güncelleme talep ediyoruz. Bizler de yaşanan bu artışlar karşısında çiftçilerimizin mağdur olmaması için taban fiyatların güncellenerek en az 700 TL olarak çiftçilerimize ödenmesini talep ediyoruz" dedi.
Çiftçilerin üretimde sürekliliği sağlayabilmesi için desteklemelerin güncellenmesi gerektiğini dile getiren Başkan Çoban, "Çiftçimiz tarlaya da toprağa da küstü. Şeker pancarı üretimi zor ve zahmetli bir iş. Çiftçilerimiz yapılacak ödemelerle borçsuz olarak sezonu tamamlamak istiyor. Ama gelecek sezon için aldığı parayla üretim yapabilmesi mümkün değil. Bu nedenle şeker pancarı fiyatlarında güncelleme şart. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli’den bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Sivas HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.