Çoban Köprüsü Projesinin 3. Ulusötesi Toplantısı Yunanistan’ın Selanik Şehrinde Gerçekleştirildi

Eğitim (Akca Gazete) - Akca Gazete | 19.03.2022 - 08:54, Güncelleme: 19.03.2022 - 08:57
 

Çoban Köprüsü Projesinin 3. Ulusötesi Toplantısı Yunanistan’ın Selanik Şehrinde Gerçekleştirildi

Dışişleri Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2019 yılı başvuru döneminde Erasmus+Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (KA202) Faaliyeti kapsamında kabul edilen; 2019-1-TR01-KA202-077190 nolu “Çoban Köprüsü” –“Shepherd Bridge” isimli projenin bilimsel faaliyeti kapsamında Yunanistan’ın Selanik şehrindeki Veterinary Research Institute Ellinikos Georgikos Organismos-Dimitra’da “3rd Transnational Project Meeting of Shepherd Bridge (TPM), in Thessaloniki / Greece 14-15 March 2022” adlı toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Hayvancılık Projesinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, proje sorumlusu Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Elmaz katıldı. Toplantıya proje ortakları arasında yer alan Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün proje koordinatörü Veli Peksüslü ve proje ekibi, Burdur Valiliği yetkilileri, Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay yanı sıra dış ortak olarak İspanya Cordoba Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Carlos C. Pérez Marín ve ekibi, Yunanistan Hellenic Agricultural Organization-Demeter Assist. Prof. Evangelia N. Sossidou ve ekibi ile Sırbistan Belgrad Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Danijela Kirovski ve ekibi katıldı. Selanik’te yapılan toplantıda Çoban Köprüsü projesinin çıktıları arasında yer alan ve hem Türkiye’deki hem de Avrupa Birliği ülkelerindeki çobanlara yönelik hazırlanan Çobanlar İçin Yenilikçi Eğitim Müfredatı Geliştirme, BIT Tabanlı E-öğrenme Modülü, Çoban Kültürleri El Kitabı, Koyun ve Keçilerde Yerel Irklar El Kitabı, Çobanlar için Doğada Yaşam Rehberi ve Çobanlar için Koyun ve Keçilerde Taşıma, Bakım, Besleme ve Sağlık El Kitabı gibi bilimsel dokumanlar basım aşamasına getirilmiştir. Toplantıda alınan karar gereği Türkiye’den gidecek çobanların eğitimlerininin ikincisi 23-28 Haziran 2022 tarihleri arasında Yunanistan’da yapılacak. Bu eğitimler kapsamında çobanlara 5 gün boyunca hem teorik hem de çiftliklere götürülerek uygulamalı eğitim verilecek. Çoban Köprüsü Projesi kapsamında Eylül 2022’de Proje Sorumlusu Prof. Dr. Özkan Elmaz ve ekibinin sorumluluğunda bütün küçükbaş hayvancılık sektörünün katılımı ile ulusal düzeyde bir  seminer de düzenlenecek. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz bu seminerin düzenlenmesi aşamasında MAKÜ proje ekibine her tür desteğin sağlanacağını belirterek proje ortakları arasında yer alan İspanya, Yunanistan ve Sırbistan bilim insanlarını Türkiye’ye ve MAKÜ’ye davet etti. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve ekibi toplantı sonrası Veteriner Araştırma Enstitüsü (Veterinary Research Institute Ellinikos Georgikos Organismos-Dimitra) yetkilileri ile hayvancılık alanında ikili işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Bu kapsamda Prof. Dr. Özkan Elmaz’ın bu enstitüdeki araştırmacılarla beraber yeni kabul edilen PRIMA (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area- Akdeniz Bölgesinde Araştırma ve Yenilik için Ortaklık) kapsamında “Akdeniz kıyı bölgelerinin tuzlu alanlarının halofitlerinin değerlendirilmesine dayanan agro ekolojik bir koyun / keçi yetiştirme sistemi -HaloSheep” başlıklı projenin detayları konuşuldu. Proje toplantısının ardından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve heyeti Selanik şehrinde bulunan Atatürk’ün doğduğu evi ve Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan’ı ziyaret etti.
Dışişleri Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2019 yılı başvuru döneminde Erasmus+Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (KA202) Faaliyeti kapsamında kabul edilen; 2019-1-TR01-KA202-077190 nolu “Çoban Köprüsü” –“Shepherd Bridge” isimli projenin bilimsel faaliyeti kapsamında Yunanistan’ın Selanik şehrindeki Veterinary Research Institute Ellinikos Georgikos Organismos-Dimitra’da “3rd Transnational Project Meeting of Shepherd Bridge (TPM), in Thessaloniki / Greece 14-15 March 2022” adlı toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Hayvancılık Projesinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, proje sorumlusu Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Elmaz katıldı. Toplantıya proje ortakları arasında yer alan Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün proje koordinatörü Veli Peksüslü ve proje ekibi, Burdur Valiliği yetkilileri, Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay yanı sıra dış ortak olarak İspanya Cordoba Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Carlos C. Pérez Marín ve ekibi, Yunanistan Hellenic Agricultural Organization-Demeter Assist. Prof. Evangelia N. Sossidou ve ekibi ile Sırbistan Belgrad Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Danijela Kirovski ve ekibi katıldı.

Selanik’te yapılan toplantıda Çoban Köprüsü projesinin çıktıları arasında yer alan ve hem Türkiye’deki hem de Avrupa Birliği ülkelerindeki çobanlara yönelik hazırlanan Çobanlar İçin Yenilikçi Eğitim Müfredatı Geliştirme, BIT Tabanlı E-öğrenme Modülü, Çoban Kültürleri El Kitabı, Koyun ve Keçilerde Yerel Irklar El Kitabı, Çobanlar için Doğada Yaşam Rehberi ve Çobanlar için Koyun ve Keçilerde Taşıma, Bakım, Besleme ve Sağlık El Kitabı gibi bilimsel dokumanlar basım aşamasına getirilmiştir.

Toplantıda alınan karar gereği Türkiye’den gidecek çobanların eğitimlerininin ikincisi 23-28 Haziran 2022 tarihleri arasında Yunanistan’da yapılacak. Bu eğitimler kapsamında çobanlara 5 gün boyunca hem teorik hem de çiftliklere götürülerek uygulamalı eğitim verilecek.

Çoban Köprüsü Projesi kapsamında Eylül 2022’de Proje Sorumlusu Prof. Dr. Özkan Elmaz ve ekibinin sorumluluğunda bütün küçükbaş hayvancılık sektörünün katılımı ile ulusal düzeyde bir  seminer de düzenlenecek.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz bu seminerin düzenlenmesi aşamasında MAKÜ proje ekibine her tür desteğin sağlanacağını belirterek proje ortakları arasında yer alan İspanya, Yunanistan ve Sırbistan bilim insanlarını Türkiye’ye ve MAKÜ’ye davet etti.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve ekibi toplantı sonrası Veteriner Araştırma Enstitüsü (Veterinary Research Institute Ellinikos Georgikos Organismos-Dimitra) yetkilileri ile hayvancılık alanında ikili işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Bu kapsamda Prof. Dr. Özkan Elmaz’ın bu enstitüdeki araştırmacılarla beraber yeni kabul edilen PRIMA (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area- Akdeniz Bölgesinde Araştırma ve Yenilik için Ortaklık) kapsamında “Akdeniz kıyı bölgelerinin tuzlu alanlarının halofitlerinin değerlendirilmesine dayanan agro ekolojik bir koyun / keçi yetiştirme sistemi -HaloSheep” başlıklı projenin detayları konuşuldu.

Proje toplantısının ardından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve heyeti Selanik şehrinde bulunan Atatürk’ün doğduğu evi ve Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan’ı ziyaret etti.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.