Demre'de ekmek 4 lira oldu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.06.2022 - 10:52, Güncelleme: 23.06.2022 - 12:33
 

Demre'de ekmek 4 lira oldu

Demre'de ekmek 4 lira oldu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde 3 lira olan ekmek fiyatı 4 lira oldu. Böylece son 9 ay içinde Demre'de ekmeğe dördüncü kez zam gelmiş oldu. Demre ilçesinde fırıncıların zam isteğini görüşen Demre Esnaf Odası artan girdi fiyatlarını baz alarak, daha önce 3 liradan satılan 200 ekmeğin fiyatını 4 liraya çıkardı. Ekmeğin gramajı da 210 grama çıkarıldı. Demre'de eylül 2021'de 1,5 liradan 2 liraya, aralık 2021'de 2,5 liraya çıkan 200 gram ekmek yaklaşık 3 ay önce yapılan zamla da 3 lira olmuştu. Bu kez artan girdi fiyatları ile ekmeğin gramajı 10 gram artırılarak, fiyatı da 4 lira oldu. Demreli fırıncılar artan girdi maliyetleri nedeniyle zammın yapıldığını söyledi. Demre Belediyesi fırınında ise 210 gram ekmek hala 2 liradan satılıyor. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Elimizde daha önce aldığımız un stokları bitene kadar Demre Ekmek olarak ürettiğimiz ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz. Dar gelirlinin sofrasına küçük de olsa bir katkı sağlamaya devam edeceğiz. Un stoklarımız bitince yeniden hesaplama yapacağız" dedi. FOTOĞRAFLI  
Demre'de ekmek 4 lira oldu

ANTALYA'nın Demre ilçesinde 3 lira olan ekmek fiyatı 4 lira oldu. Böylece son 9 ay içinde Demre'de ekmeğe dördüncü kez zam gelmiş oldu.

Demre ilçesinde fırıncıların zam isteğini görüşen Demre Esnaf Odası artan girdi fiyatlarını baz alarak, daha önce 3 liradan satılan 200 ekmeğin fiyatını 4 liraya çıkardı. Ekmeğin gramajı da 210 grama çıkarıldı. Demre'de eylül 2021'de 1,5 liradan 2 liraya, aralık 2021'de 2,5 liraya çıkan 200 gram ekmek yaklaşık 3 ay önce yapılan zamla da 3 lira olmuştu. Bu kez artan girdi fiyatları ile ekmeğin gramajı 10 gram artırılarak, fiyatı da 4 lira oldu. Demreli fırıncılar artan girdi maliyetleri nedeniyle zammın yapıldığını söyledi.
Demre Belediyesi fırınında ise 210 gram ekmek hala 2 liradan satılıyor. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Elimizde daha önce aldığımız un stokları bitene kadar Demre Ekmek olarak ürettiğimiz ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz. Dar gelirlinin sofrasına küçük de olsa bir katkı sağlamaya devam edeceğiz. Un stoklarımız bitince yeniden hesaplama yapacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.