Deveye çene ameliyatı yapıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.07.2022 - 10:43, Güncelleme: 09.07.2022 - 10:43
 

Deveye çene ameliyatı yapıldı

Deveye çene ameliyatı yapıldı
  Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Hayvan Hastanesi'nde çift taraflı çene kırığı tespit edilen deveye ameliyatla implant uygulaması gerçekleştirildi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veterinerlik Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Öğr. Üyesi Harun Çınar ile Veteriner Hekim Metin Danacı tarafından alt çene kemiğinde kırık tespit edilen deveye ameliyat ile implant uygulaması gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası konuşan Dr. Öğr. Üyesi Harun Çınar, "Meslektaşım Metin Danacı sayesinde bu vakadan haberimiz oldu. Antalya Kumluca'dan gelen devemizde çift taraflı çene kırığı olduğu tespit edildi. Meslektaşımla başarılı operasyon gerçekleştirdik. Devemiz iki ay içerisinde sağlığına kavuşacaktır" ifadelerini kullandı. Antalya'nın Kumluca ilçesinde sportif amaçlı deve yetiştiriciliği yapan Kemal Özer de şunları söyledi: "Dün öğleden sonra hayvanımızın ağılına girdiğimizde alt çenesinin sallandığı ve ağzının kanadığı gördük. MAKÜ Hayvan Hastanesi'nden Harun Çınar hocamız ile temasa geçtik ve hayvanımızı getirdik. Bütün tetkikleri, muayenesi yapıldı ve alt çenesinde kırık olduğu tespit edildi. Ameliyat ile implant uygulaması yapıldı. Hayvanımızın sağlığına kavuşmasını bekliyoruz." Aydın Söke'de deve doktoru olarak çalışan Veteriner Hekim Metin Danacı ise şöyle konuştu: "Hayvan sahibi benimle irtibata geçerek devede bir vaka geliştiğini söyledi. Ben de kendilerine röntgen çekerek tetkik yapmamız gerektiğini söyledim ve sonrasında Harun Çınar hoca ile irtibata geçtik. Harun Çınar hoca ile başarılı ameliyat gerçekleştirdik. Daha önce de kendisi ile katarakt ameliyatı yapmıştık." FOTOĞRAFLI
Deveye çene ameliyatı yapıldı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Hayvan Hastanesi'nde çift taraflı çene kırığı tespit edilen deveye ameliyatla implant uygulaması gerçekleştirildi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veterinerlik Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Öğr. Üyesi Harun Çınar ile Veteriner Hekim Metin Danacı tarafından alt çene kemiğinde kırık tespit edilen deveye ameliyat ile implant uygulaması gerçekleştirildi.

Ameliyat sonrası konuşan Dr. Öğr. Üyesi Harun Çınar, "Meslektaşım Metin Danacı sayesinde bu vakadan haberimiz oldu. Antalya Kumluca'dan gelen devemizde çift taraflı çene kırığı olduğu tespit edildi. Meslektaşımla başarılı operasyon gerçekleştirdik. Devemiz iki ay içerisinde sağlığına kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sportif amaçlı deve yetiştiriciliği yapan Kemal Özer de şunları söyledi:

"Dün öğleden sonra hayvanımızın ağılına girdiğimizde alt çenesinin sallandığı ve ağzının kanadığı gördük. MAKÜ Hayvan Hastanesi'nden Harun Çınar hocamız ile temasa geçtik ve hayvanımızı getirdik. Bütün tetkikleri, muayenesi yapıldı ve alt çenesinde kırık olduğu tespit edildi. Ameliyat ile implant uygulaması yapıldı. Hayvanımızın sağlığına kavuşmasını bekliyoruz."

Aydın Söke'de deve doktoru olarak çalışan Veteriner Hekim Metin Danacı ise şöyle konuştu:

"Hayvan sahibi benimle irtibata geçerek devede bir vaka geliştiğini söyledi. Ben de kendilerine röntgen çekerek tetkik yapmamız gerektiğini söyledim ve sonrasında Harun Çınar hoca ile irtibata geçtik. Harun Çınar hoca ile başarılı ameliyat gerçekleştirdik. Daha önce de kendisi ile katarakt ameliyatı yapmıştık."

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.